Samsung‘un 1 Mart’ta tanıttığı amiral gemi modelleri Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge ile ilgili sitemizde pek çok video ve incelemeye yer verdik.
Şimdi sıra, 10 Nisan’dan bu yana kullandığımız Samsung Galaxy S6 Edge için hazırladığımız uzun kullanım testi videosuna. Ama ondan önce, daha evvel hazırladığımız Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge video içeriklerimizi kaçıranlar için, o içerikleri tekrardan paylaşalım.
Neden Uzun Kullanım Testi (UKT) yapıyoruz?
Bir telefon ilk çıktığında sorunsuz gibi gözükse de, 2 – 3 aylık bir kullanımın ardından yaşattığı deneyimleri de paylaşmamız gerekiyor.
Örnek vermek gerekirse belli bir kullanım süresi sonunda arayüzdebaşlayan kasmalar, kasada olan deformeler, ortaya çıkan çeşitli hatalar ve bize sunduğu genel deneyim, bu video serimizin temel odak noktası.
Samsung Galaxy S6 Edge
32 GB’lık sürümünü 2999 TL‘ye alabildiğiniz Samsung Galaxy S6 Edge, üst seviye teknik özellikleri ve diğer pek çok modelden sıyrılan çift taraflı eğimli ekranıyla dikkat çekiyor.
Samsung Galaxy S6 Edge için hazırladığımız uzun kullanım testi videomuzla sizi başbaşa bırakalım. İyi seyirler.
#video_8958#
Edge ekranı
Samsung Galaxy Note Edge’deki deneyimlerini ilerleterek, Galaxy S6 Edge’i çıkarttı. Özellikle belli başlı bildirimleri ve kişileri Edge ekranlarından kullanmanızı sağlayan cihaz, bu bildirimleri sağda ve solda gösterme özelliğine sahip.
Arama zamanındaki kısayollar ve bazı bildirimleri görme ile beraber şıklığın dışında kullanıma çok da işlevsellik kattığını kişisel olarak söyleyemeyeceğim.
Ayrıca eğimli ekranlar yüzünden bazen uçtaki parmağınız yerine, yamuk ekrana değen parmağınızın iç kısmını algılaması da hoş bir detay değil.
Samsung geleneklerinden vazgeçti
7mm kasa kalınlığıyla hem önü hem de arkası Corning Gorilla Glass 4 cam olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, Samsung’un alışılagelmiş tasarım detaylarından vazgeçtiğini gösteriyor.
Arka kapağı çıkarılabilir olmayan modeller, microSD kart girişine de sahip değil.
Samsung Galaxy S5‘te kullanılan suya karşı dayanıklılık özelliği ise Galaxy S6 ve S6 Edge modelinde yok.
14nm Exynos 7420 ve LPDDR4 RAM
14nm üretim teknolojisiyle üretilen 8 çekirdekli ve 64 bit destekleyen Exynos 7420 işlemcisi, Mali-T760MP8 grafik işlemci, 3GB LPDDR4 RAM ve Samsung’un yeni geliştirdiği hızlı eMMC dahili depolama birimiyle beraber radikal bir donanım tercihi yapan Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile hız konusunda epey iddialı.
Tüm bunları yaparken rakibi Snapdragon 810 çözümlerine göre az güç tüketirken, daha serin bir çalışma sunan Exynos 7420, hem termal hem de performans açısından beğenimizi topladı.
Yenilenen TouchWiz
Hantallıklarından kurtulan yeni TouchWiz, hem göze hitap ediyor hem de artık daha performanslı çalışıyor. Tema desteği gelen arayüz, Clean Master’ın uygulamasının entegre edilmesiyle beraber kullanıcılara daha fazla ayar ve temizlik imkanı sunuyor.
Tabi Samsung’un dahili uygulamalarının da kaldırılabilir olduğunu hatırlatalım.
Gelişmiş Kamera
f 1.9 diyafram açıklığına sahip yeni geliştirilen lenslerin kullanıldığı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde önde 5 Megapiksel, arkada ise OİS destekli 16 Megapiksel kameraya sahip.
Ayrıca Samsung’un NX kameralarında kullandığı yüksek düşük ışık performansı bu telefonda da karşımızda. Kameranın nasıl fotoğraflar çektiğini aşağıda görebilirsiniz.
:: Samsung Galaxy S6 Edge’i nasıl buluyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}