Samsung GEMS Hip isimli yardımcı bir robot CES 2020 etkinliğinde tanıtıldı. Bu ürün akıllarda beliren klasik bir robot görünümüne sahip değil. Kalça kısmına bağlanan bu ekipman yürümeyi kolaylaştırıyor.
Samsung tarafından yayımlanan bir basın açıklamasında GEMS Hip’in Güney Kore’de bir ilke imza attığı açıkladı. Samsung; robotların ve robotik sistemlerin güvenli, dayanıklı ve kaliteli olduğunu belgeleyen ISO 13482 sertifikasını almayı başardı.
Samsung’dan sensör atağı: ISOCELL Vizion 3D ToF
Samsung GEMS Hip yardımcı robot olarak nitelendiriliyor
ISO 13482 isimli sertifika, Uluslararası Standartlaştırma Organizasyonu (ISO) tarafından 2014 yılında üretildi. Güney Kore’de bu sertifikayı almayı başaran ilk firma olarak tarihe geçen Samsung, insanların kalça eklemlerine dönme kuvveti uygulayarak yürüyerek harcanan enerji miktarini yüzde 24 oranında azaltıyor ve yürüme hızını yüzde 14 oranında artırıyor.
Ayrıca ISO 13849 sertifikasını da alan Güney Kore temsilcisi, yeni ürününün insanların kalçalarına zarar vermediğini ve sakatlayıcı bir mekanizmaya sahip olmadığını ispatladı. Samsung yetkilileri, mesaisinin büyük bir bölümünü ürün güvenliğine ayırıyor.
Samsung’da üst düzey bir yetkili olarak çalışan Sungchul Kang, bu sertifikaların robotlarla insanları daha da yakınlaştıracağını ve bu tür ekipmanlara erişmenin daha da kolaylaşacağını söyledi. Kang, Samsung’un bu ödülü bir güdüleme kaynağı olarak nitelendirdiğini söyledi.
Buradan hareketle Güney Koreli teknoloji devinin robot sektöründe daha fazla yeniliğe imza atacağını söyleyebiliriz. İlgili açıklamaya “buradan“ ulaşabilirsiniz. Bu proje hakkında neler düşünüyorsunuz?
Diğer markalar: Engelli bireylerin yürümesini nasıl sağlarız
Samsung: Yürüyen insanı nasıl daha hızlı yürütürüz!
Samsung medikal bir firma değil, dolayısıyla yaptığı girişim yerinde. Bu alet ağır işte çalışanların işlerini kolaylaştırabilir, yürüme zorluğu çeken hastaları rahatlatabilir, ancak bu bir protez değil.
Milleti iyice tembelleştiricekler.
Bu ürünler hareket kabiliyeti azalmış bireyler ve ağır işlerde çalışanlar için geliştirilmiş
Yürümek derken? Farklı düşünmüştüm 😄
valla robotlara alışmak iyi mi kötü bilemedim. yaptığımız her işi yapacaklarsa biz ileride ne yapıcaz 🙂
Ayakları olmayan insanlar mevcut, yorum yaparken ne yazdığını bilmeyenler var