Günümüzde teknoloji devlerinden manav poşetleri üreten şirketlere kadar, pek çok kurum geri dönüşüm konusuna bir hayli önem veriyor. Aslında bunun çok basit bir sebebi var. Eğer bu gezegende var olan yaşamı korumak istiyorsak, zorunlu olarak bazı adımları istesek de istemesek de atmamız gerekiyor.
Tabii her yıl milyonlarca teknolojik cihaz satan şirketlerin göstermiş oldukları hassasiyet de bir hayli önemli. Bunun ilk kısmı, doğaya zararlı maddelerin gereksiz kullanımını mümkün oldukça azaltmaktır. İkinci olarak da elimizden geldiği kadar geri dönüşüm ürünlerine yönlenmemiz gerekiyor. İşte tam bu noktada Samsung, yaptığı açıklamayla birlikte kullanıcılarıyla güzel bir haberi paylaştı.
Samsung’un yeni orta sınıf telefonlarının tanıtım tarihi belli oldu!
Samsung, yeni cihazlarında geri dönüşüm malzemesi kullanacak
Bugün bir blog yazısında Samsung, şirketin çeşitli teknolojik cihaz ve diğer ürünlerinde kullanılacak olan yeni bir plastik malzemenin de görücüye çıkacağını duyurdu. Ayrıca bunun, okyanusta bulunan balık ağları başta olmak üzere, pek çok geri dönüşüm materyalinden elde edileceğini söyledi.
Samsung, bu yeni balık ağından üretilen geri dönüşüm malzemesini hangi cihazların kullanacağını tam olarak açıklamadı. Fakat, 9 Şubat’taki Unpacked etkinliğinde bu materyal hakkında daha fazla ayrıntı vereceğini söylüyor. Dolayısıyla Galaxy Tab S8 veya S22 serilerinde karşımıza çıkabilir.
Konuyla alakalı yaptığı açıklamada şirket, şunları söyledi:
Şimdi ve gelecekte Samsung, 9 Şubat’ta Unpacked’de tanıtılacak olan yeni Galaxy cihazlarımızdan başlayarak, tüm ürün serimizde okyanusa bağlı plastikleri yeniden kullanacak. Bu cihazlar, tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırmaya ve geri dönüştürülmüş tüketici sonrası malzeme (PCM) ve geri dönüştürülmüş kağıt gibi diğer çevreye duyarlı malzemelerin kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik süregelen çabalarımızı yansıtacaktır. Bu dönüşümle birlikte Galaxy teknolojisinin geleceği, lider ürün tasarımlarını ve daha iyi çevresel etkiyi beraberinde getirecek.
The Nature Conservancy ve California Üniversitesi tarafından paylaşılan bilgilere göre yalnızca 2021 yılında bile okyanusta, olta takımları ve ağlardan kaynaklanan 50 milyon kilogramın üzerinde plastik kirliliği meydana geldi.
Buna bağlı olarak, mikroplastiklerin yayılması, habitat hasarı ve deniz canlılarının kasıtsız olarak yakalanması gibi sorunlara katkıda bulunduğu bildirildi. Hatta başka bir rapor, her yıl 640 tondan fazla balık ağının atıldığını öne sürüyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!