Samsung’dan grafen bataryalı telefonlar geliyor!

32

Akıllı telefonlarda yıllardır lityum iyon piller kullanılıyor. Bu teknoloji ile akıllı telefonlarda 5000 – 6000 mAh kapasiteli bataryalar kullanılmaya başlanırken, incelen boyutlar nedeniyle üreticiler 4000 – 4500 mAh aralığına sıkıştı.

Batarya teknolojisini çok daha ileri seviyeye taşımak için çalışmalarını sürdüren Samsung son dönemde grafen kullanan bataryalara odaklanmış durumda. Grafen teknolojisinin kullanıldığı bataryalar, lityum iyon ile kıyaslandığında daha küçük boyutlarda daha fazla kapasite sunarken, aynı zamanda daha hızlı şarj olabiliyor.

Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus ön inceleme

Samsung grafen bataryalı telefonlar için kolları sıvadı!

Akıllı telefon dünyasında sızıntılarının doğru çıkması ile tanınan bir isim haline gelen Evan Blass’a göre, Güney Koreli teknoloji devi önümüzdeki yıl veya 2021 yılında grafen bataryaya sahip bir telefonu kullanıcılar ile buluşturacak.

Bu yeni keşfedilen bir materyal değil. 2004 yılında lityum iyon pillere alternatif olabileceği belirtilerek gündeme geldi. Ancak, çığır açan bu teknoloji lityum iyon pillere kıyasla çok daha pahalı. Bu yüzden akıllı telefonlarda göremiyoruz.

Grafen bataryaya sahip ilk telefonun fiyatının nasıl olacağı şu anda bilinmiyor. Ancak, Samsung’un önünde bu batarya geçiş için üretim maliyetlerini düşürme konusunda uzun bir AR-GE süreci olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Galaxy Note 7 faciası sonrasında batarya üretim ve test sürecini baştan aşağı yenileyen Samsung, bir süre temkinli davrandıktan sonra batarya konusunda tekrar kolları sıvadı.

32 YORUMLAR

  1. Grafen ve Samsung yan yana anılıyor şimdi ama bir bakmışsın çinli bir firma grafen bataryalı bir telefon çıkarır 2020 bitmeden. Bakınız tam ekran teknolojisi Samsung tan beklerken ilk çıkaranlar xioami vs vs

    • evet söylediğin mantıklı ama yeterli arge yapılmazsa hem çok maliyetli hemde hesaplanamayan zararları sonradan ortaya çıkabilir. çinli telefonların birkaç yılını bir görelim bakalım telefonları ne kalitede . samsung dünyanın en fazla argeye para harcayan firmalarından. çinlilerle bir tutmak yanlış olur

      • Samsung cihaz kullandım 1 yıl dolmadan kasma donmalar yaşadım. Huawei’in bak sadece ucuz segmentindne GT3 aldım 830 liraydı o zamanlar. Hiç kasma donma yok. Sadece bataryayı bozdum o da beni hatamdan kaynaklı kafama göre şarjdan çıkartıyorum %1-2 doluyor çıkartıyorum ya da takıyorum zırt pırt. Ama normal kullanımda bozuk batarya ile 1 günü rahat çıkartıyorum. Sağlamken 1.5-2 günü çok rahat görüyordum.

  2. Benim projemde borpil. Hidrojenli pillerin patentini Samsunga gönderdim. Kabul edilmek üzere. 20 Gr bor ile 100000 Mah pil yaptım. Şarj sorunu bitti artık.

  3. Te bilmem kaç senesinin konusu bu bence. Eskiden de dillere getirilmişti hiç bir adım atılmadı. Şuan da maliyeti yükselten kendi ayağına sıkar çok net. Artık insanlar eskisi kadar amiral gemisi almıyor neden dersek orta segment cihazlar bile en sağlam oyunları mobilde rahatlıkla oynatabiliyor. Yani şöyle bir şey sizin bir bilgisayarınız var gta 5 i oynatıyor kasmıyor donmuyor sırf daha havalı olacak sadece donanımsal olarak daha iyi özelliklere sahip olacağı için kaçınız alırsınız biraz daha pahalı bilgisayarı ? Ben şahsen almam.

  4. Önce işlemci ve ışletim sistemlerinin güç tüketimini adam etsinler. Telefon elimde çalışırken çok iyi batarya süresi veriyor ama cebe atınca bir şey yapmadığı halde şu gibi içiyor bataryayı…

  5. Bu her markada var sadece samsung daha hızlı planlıyor dönemine göre entegre ediyor iphonelar modası geçmiş şeyleri yeni algısı yaratarak milleti uyutuyor ışletim sistemi dışında hiçbir cazibesi kalmadı!

  6. koskoca dünya adam gibi bir batarya teknolojisi üretemedi hala. elektrikli arabalardada aynı sorun var. ağırlığı fazla şarj kapasitesi yetersiz, kısa ömürlü, yapım maliyeti fazla ve çevreye çok zararlı. vs vs. bunun adam gibi çözümünü bulan dünyanın en büyük şirketi olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version