Yazılımları ile kullanıcılara verimli bir deneyim sunmak isteyen Samsung için yeni bir hukuki süreç başlıyor. Samsung Health uygulaması adına harekete geçen Fat Statz, patent konusundaki şikayetlerini yargıya taşıdı.
Samsung’un muhtemelen bilmediğiniz ilginç ürünleri
Samsung Health uygulaması neden davalık oldu?
Amerika Birleşik Devletleri’nin sağlık alanındaki çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Teknolojinin nimetlerinden yararlanan sağlık şirketi, Güney Koreli markayı karşısına aldı. Davacı şirket, Samsung’u kopyacılık ile suçluyor.
Samsung’un bazı Galaxy model akıllı telefonlarında varsayılan (önceden yüklenmiş) bir uygulama olarak yer alan Samsung Health, kendi firmasına maddi açıdan zarar verebilir. Fat Statz, konuya ilişkin şöyle bir açıklama yaptı:
“Kendimize ait olan sistemler; kullanıcıları motive etmek amacı ile cinsiyetlere, yaşlara, boy ölçülerine ve saat dilimlerine dayalı olan karşılaştırma verileri (kullanıcı verileri) üretmek için kullanılıyor. Samsung’un sağlık uygulaması, bu konudaki patentlerimizi çiğneyerek kullanıcılara benzer özellikler sunuyor.”
Bu sebeplerden ötürü Samsung’u mahkemeye veren Fat Statz, deneyimli teknoloji şirketine ait olan diğer giyilebilir teknoloji ürünlerinde de bulunan bu sağlık yazılımının incelenmesini istiyor. Peki dava konusu olan “benzer özellikler” neler?
Samsung’u izinsiz kullanımdan dolayı adalet kürsüsüne davet eden Fat Statz, Samsung’u tercih eden kullanıcıların diyet teknikleri ile egzersiz programları konusunda tavsiyeler aldığını ancak bu tavsiyelerin kendisine ait olduğunu ifade etti.
Buna ek olarak Fat Statz’in Samsung kullanıcılarına sunulan motivasyon verici geri bildirimlerden ve ödüllerden şikayetçi olduğu da biliniyor. Bunun dışında davalı şirketten talep edilen para miktarı henüz belli değil.
ABD merkezli sağlık şirketi, kullanıcıların aldığı kalorileri ve kullanıcıların sahip olduğu kondisyon verilerini karşılaştıran Samsung’un bu konuda yargılanması gerektiğini savunuyor. Bu bağlamda teknoloji şirketine tazminat davası açan Fat Statz, kendi teknolojisinin başkaları tarafından izinsiz bir şekilde kullanılmasını istemiyor.
Galaxy A, Galaxy Note, Galaxy S ve Galaxy Z modellerinde gördüğümüz sağlık uygulamasının akıbeti ne olacak bilinmiyor. 15 Nisan 2020’den beri bu konu ile muhatap olan Samsung, kendisini savunmak adına 6 Mayıs 2020’ye kadar cevap vermek zorunda.
Yazık
Samsungu kıskananlardan biri sadece
Bu şirket yıllardır şimdiye kadar nerdeydi? Yani bu şirketin sahibi neyin peşinde? Ne istiyorlar kardeş ülkemizden? Herhalde amerikada sağlık için para kalmadı ve şimdide düğmeye nasıl güney koreyi bitirmeyemi çalışıyor? Bu nasıl bir zihniyet? İnadına SAMSUNG ❤❤❤❤❤