Sonunda Omnia II ile tanıştık. Ürünü kutudan çıkardığımızda ise oldukça şaşırdık. Çünkü Omnia II’yi sanki daha önce görmüştük. Kısa bir durgunluktan sonra Omnia II’nin, Samsung’un Jet ürününe birebir benzediğini fark ettik. Tasarım neredeyse aynı. Farkı ise, Omnia II’nin Jet’e göre çok daha büyük ve ağır olması.
118x60x120 mm boyutlarında olan bu telefona önden bakıldığında ilk olarak 3.7″ olan dokunmatik ekranı göze çarpıyor. Tıpkı Jet gibi, normal klavye yerine sanal klavye kullanan Omnia II, OLED ekranı ile 800 x 480 piksel çözünürlüğe sahip.
OLED ekran dokunmatik olmasına karşın, Multitouch (çoklu dokunma) özelliği ne yazık ki yok. Buna karşın Windows Mobile 6.1 işletim sistemi sayesinde farkını belli ediyor. 3.5mm kulaklık girişine ve Micro USB yuvasına sahip olan bu ürün, Quad Band GSM, UMTS, HSPA (7.2 MBit/sn), WLAN, GPS ve Bluetooth teknolojilerini de üzerinde barındırıyor.
#video_4986#
Telefonun üzerinde bulunan 8GB dahili kapasite fazlasıyla yeterli. Fakat daha fazlasını isteyen kullanıcılar, microSD kart aracılığıyla telefonun kapasitesini 32GB’a kadar yükseltebiliyor. Omnia II’de beğendiğimiz bir başka özellik de, Samsung tarafından geliştirilen ve oldukça kolay bir kullanım sunan TouchWiz 2.0 uygulamasının Windows 6.1’e başarılı bir şekilde entegre edilmesi oldu. Facebook, YouTube, hava durumu, takvim, mini medya oynatıcısı gibi Widget desteğinin olması da büyük bir avantaj.
Ekranın dokunmatik teknolojisi zaman zaman yavaş kalabiliyor. Omnia II bu alanda piyasanın en hızlısı değil. Yaptığımız testlerde çok daha iyi ekran teknolojilerine sahip ürünler gördük. Tabii bu, Omnia II’nin dokunmatik ekranının kötü olduğu anlamına gelmiyor. Sadece bazı üreticilerin, bu alanda çok daha fazla zaman harcadıklarını söylemek isteriz.
{pagebreak::Fotoğraf ve Video Kalitesi}
Fotoğraf ve Video Kalitesi
Gelelim ürünün fotoğraf kalitesine. 5 Megapiksel kamera ilk başlarda oldukça çekici gelebilir. Fakat Omnia II’nin, beklentilerimizi karşılamadığını söylemeliyiz. Buna rağmen gelişmiş fotoğraf çekme ayarları hoşumuza gitti. Gülümserken çeken Smile Shot özelliği de oldukça başarılı. Ayrıca, üzerinde bulunan GPS sayesinde Omnia II, resimlerin özelliklerine koordinat bilgilerini de ekliyor. Fakat çekim kalitesi çok daha iyi olabilirdi.
#video_4987#
Benzer bir durum video çekimi için de geçerli. Özellikle karanlık ortamlarda Omnia II ile çekim yapmamak iyi bir seçenek. Buna karşın ses kaydı oldukça başarılı. DivX video gösterimi iyi düşünülmüş bir özellik. FM radyo ve medya oynatıcısı kusursuz çalışıyor.
Omnia II’nin pili, en fazla 2 gün dayanıyor. Telefon her fırsatta düşük güç tüketim moduna geçiyor. Bu, telefon üzerinde bir metin okurken büyük bir dezavantaj teşkil ediyor. Çünkü hem metni okumanız sürekli kesintiye uğruyor, hem de gözünüz yorulabiliyor.
Neticede tam donanımlı ve Windows Mobile işletim sistemli bir telefon arayan kişiler Omnia II ile iyi bir tercih yapacaklarını söyleyebiliriz. Tam donanımlı bir smartphone arayan ve Windows Mobile olmazsa da olur diyenlere tavsiyemiz ise, iPhone ya da Android işletim sistemli bir telefonu tercih etmeleri olacaktır.
{pagebreak::Teknik Özellikler}
Samsung OMNIA II
Cep Telefonu
Şebeke: 850/900/1800/1900
İşletim Sistemi: Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional
Bekleme Süresi: Maksimum 430 Saat
Konuşma Süresi: Maksimum 10 Saat
Bağlantı Özellikleri: Bluetooth, Wi-Fi, GPRS, GPS, EDGE, 3G
Kamera: 5 MP
Telefon Hafızası: 2/8/16 GByte
Ekran Tipi: 3.7 inç AMOLED
Boyutlar: 118 x 59.6 x 11.9 mm
Ağırlık: 129 gr
awesome phone 4ever!! 😀
daha önce i900 kullanıyordum. ortadaki mouse gibi çalışan dokunmatik tuş harikaydı. samsung 8000 aldım ve o tuşun yine yerinde olacağını düşünüyordum ama hayal kırıklığına uğradım. o tuşun özelliğini nasıl i900 deki gibi sadece tıklayacak şekilde ayarlayabilirim? bunu en çok gelen bir sms i hemen ekranda okudukdan sonra silmek için menüyü açtığımda sil kısmının üzerinde küp tuşuna tıklayarak yapmak isterdim..
bir multitouch almış gitmiş. bunun yerine tek parmak ile
kullanılabildiği multitouch ı aratmadığını söylemeyi unutmuşsunuz.