Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Samsung, diğer alanlarda da faaliyet göstermeye devam ediyor. Özellikle panel üretimi konusunda oldukça tecrübeli olan şirket, söz konusu deneyimini pandemi döneminde paraya dönüştürmeyi başardı.
Geçtiğimiz yıl evden çalışma ve uzaktan eğitimin başlamasıyla yeni akıllı ekranlarını piyasaya süren şirket, bu hamlesinin karşılığını aldı. Gelen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, bir sene içerisinde 600 bin adet panel satmayı başardı. İşte ayrıntılar…
Samsung akıllı ekran özellikleri
Şirket, 27 inç ile 43 inç arasında değişen 6 adet akıllı ekrandan oluşan bir seriye sahip. Akıllı ekran Samsung‘un Tizen OS işletim sistemini çalıştırıyor. Ayrıca Apple Music, Disney +, Netflix, Prime Video, Spotify ve YouTube gibi müzik ve video akışı uygulamalarını da destekliyor. Bu sebeple Apple bu ekranları tercih etmek durumunda kalıyor.
Akıllı ekran Bluetooth, Wi-Fi, kablosuz DEX ve USB 3.0 arayüzlerine sahip. Ayrıca uzaktan kumandayı destekliyor ve TV’ye benzer sistemiyle kullanıcı arayüzünde kolay gezinmesine olanak tanıyor. Bunun yanında, bu cihaz Bixby ses asistanı ve dahili stereo hoparlörler ile birlikte geliyor. Bütün bu özellikler rakip firmalarının dikkatini çekmiş olacak ki satışın çoğunluğu Apple ve Xiaomi‘ye yapıldı.
Exynos çipleri daha fazla akıllı telefonda kullanılacak
Samsung 2019‘da telefonlarının yüzde 10‘unda Exynos kullanıyordu. Şimdi ise bu rakam yüzde 20‘ye çıktı. Buradan anlıyoruz ki üretici, Exynos çiplerinin kullanımını artırmayı hedefliyor. Yalnızca Galaxy modellerinde değil, Vivo ve Meizu gibi birkaç Çin menşeili marka da Exynos çiplerini kullanıyor.
Birçok kullanıcı zayıf performans, düşük verimlilik ve yüksek ısı yönetimi sorunlarından şikayetçi oldu. Her ne kadar kıyaslamalar bunun aksini gösterse de Samsung, bu şikayetleri dikkate aldı. Sonrasında Arm‘ın CPU çekirdeklerini kullanmaya başladı. Ayrıca 5G iletişim ve ısı sorunlarının da giderildiği söyleniyor.
Samsung, AMD ile iş birliği yaparak GPU‘lar üretti. Bu, Exynos 2200 piyasaya sürüldüğünde test edilebilecek. Bu çip, Galaxy S22 serisi ile başlayacak. Samsung, şirket içi işlemcilere sahip akıllı telefonların yaklaşık yüzde 50 ila 60‘ına güç sağlamayı planlıyor. Bu da rakipleri üzerinden daha fazla para kazanacağı anlamına geliyor. Toplam akıllı telefon sevkiyatını 50 – 60 milyondan 320 milyona çıkarmak da ciddi olarak şirketin planları arasında.
Siz Samsung‘un rakip markalara bu kadar satış yapması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.