Samsung, Triboelektrik Etkisi adını alan ve temelde iki farklı yüzeyin birbirine temas etmesi ile enerjinin açığa çıkmasına dayanan prensibi, dokunmatik ekranlarında uygulamayı planlıyor. Bu yönde patent alan Güney Koreli şirket yakın gelecekte ilginç bir ekran teknolojisi ile tüketicilerin karşısına çıkabilir.
Bilimi arkasına alan bu teknoloji, iki nesnenin birbirine temasıyla elektrik formunda enerji üretilmesine dayanıyor. Samsung, dokunmatik ekran üzerindeki ardışık paneller vasıtasıyla elektrik üretecek telefonlar geliştirmek için gerekli patenti aldı.
Ekrana dokundukça elektrik enerjisi üretilirken, gerekli baskı ve sürtünmeyi de doğal olarak parmaklar sağlayacak. Böylelikle ‘parmak gücü’ ile telefonlara ekstra enerji sağlanabilecek. Samsung, son dönemdeki en yenilikçi teknolojilerden birini teknoloji çevrelerine sunarak önemli bir inovasyon adımına imza atmış oluyor.
Triboelektrik etkisinin önümüzdeki yıllarda elektrik üretiminde önemli bir üretim kanalı olabileceği belirtiliyor. Örneğin evlerde hatta yaya yollarında uygulanacak bu teknolojinin, insanlar yürüdükçe elektrik enerjisinin üretilmesini sağlayacağı belirtiliyor. Bu yönde testler devam ediyor.
İlgili teknoloji hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz:
#video_7841#
Çok heyecan verici 5sene diyor en Son bekleyip gorecegiz
mükemmel bir haber ancak bu patentin meyvelerini artık 2018-19 lara doğru anca görürüz… (Bu arada şu siteye artık paylaş butonu koyun kardeşim, bıktım manüel takılmaktan)
Siz ne kadar dandik desenizde adamlar Ar-Ge de lider ve her zaman yeni bişeyler icat etmeye oynuyorlar.
Bence mukemmel olur
Fikir on numara lakin ısınma sorunu artar hemde fazlasıyla ve ardından telefon yanmaları ve batarya patlamaları yakındır !
bu tutarsa samsung para kırar bu işten…
muazzam gercekten hayran kalmıs durumdayım
Bu sefer de ekrana dokunmaktan ekran alev alıcak 😀
adamlar yemiyo içmiyo bişiyler üretiyo ya la
Önce bi touchwizini bir iyileştirsinde:D Şaka bir yana eğer böyle birşey gerçekten olursa parmaklarımız kopacak 😀
Harika bi teknoloji
alkışlamak düşer bize
Dokunmadan şarj olmayacaksa pekte işe yaramaz
hadi hayırlısı
Suan durupcdururken samsung telefonlarin bataryalari patlior buna nasil dayanir bilinmez. O yuzden surekli sarj oldugunda omru tukenmeyen iyi bir batarya uretmelericlazim
Samsungdan nefret ederim, fakat akıllıca bir patent, umarım gerçeğe dönüşür, diğer firmalarında lisans bedeliyle kullanmalarını isterim
abi pilin ömrünü kisaltmaz mi, surekli dolup bosaliyor olcak
Bu duracell turbo pillerin ne kadar enerjisinin kaldığını öğrenmek için belli yerlerine bastırarak öğrenebildiğimiz teknolojiye benziyor
Samsung çok eleştirilse de artık ilk adımları hep samsung atıyor diğerleri onu takip ediyor…
Helal olsun, Samsung’u ayakta alkışlıyorum şuanda!!!
adamlar bug’unu bulmuşlar para babası olacak samsung 😀
Güzel bi adım fakat ins görüntü kalitesi düsmez. Cünkü görünümü bozan bsyi kimse benimsemez
Batarya performansini cok fazla artiracagini düsünmüyorum. Tek umudumuz batarya teknolojisinin gelismesi 😀
bataryayı geliştireceklerine ekran geliştirmeye çalışıyorlar Gülerim
vay beeh
Alsın abi dünya şartları zorlaşıyor elektrik üretmek eskisi kadar kolay değil kaynaklar tükeniyor en azından mobil sektör de bu adım geliştirilip işe yararsa büyük bir enerji israfından kurtuluruz Sony den de adım bekliyoruz Li-on batarya konusunda
Boyle seyleri tebrik ederiz iste teknoloji ureten firma ne olursa olsun candir.
Bu Türkiye’de tutmaz. Sırf elektrik harcamasın diye şarja takmayıp ekrana 1 saat boyunca tıklayan insanlar var memleketimizde.. Samsungun bunu Türkiye ye gönderirken 2 kere düşünmesi lazım..
Bataryalar 3000mah seviyesini geçti 4000-5000 seviyelerini göreceğiz yakında firmaların amiral gemilerinde, batarya bu seviyelere geldiği zaman hızlı şarj konusunda ciddi bir yenilik gelmezse bu teknoloji hiç bir işe yaramaz samsung reklam için patentlemiş bunu belki bi giriş seviyesi telefonunada ekler unutmayalım samsung’un endüstri’ye sunduğu yeni bir standart yeni bir teknoloji yoktur bu teknolojiyide samsung bulmadı endüstride var olan standartlar hep japon firmalardan gelmiştir şuan telefonlarda kullanılan batarya teknolojisi bile 1994 yılında sony tarafından endüstriye kazandırılmıştır veya oled ekran sony tarafından tasarlanmıştır samsungun kullandığı amoled bu teknoloji üzerine bina edilmiştir yada telefonların kullandığı cmos sensörlerde sony üretimidir ve daha nice teknoloji japonyadan çıkmıştır
ohaaa olay süper yaaa
yeni bir teknoloji degil
5 seneye olabilir ama 5 sene sonra telefonun içinde kim bilir neler olacak.. PPI düşmez umarım
İyi bir gelişme fakat ekran dan dokunacagımıza ornegın evde bı pıl dolsun ve 10 dk 3000 mah enerji geçisı olsa daha iyi
Sürtünmeden dolayı insan sağlığı etkilenecektir. Parmaktan insanın ürettiği elektriği de alırken akyuvarların oluşturma görevini yerine getirememesini sağlayabilir.
Adamlar akıllı yorum Yaparken ilk bi düşünün sonra yapın