Reklam

Samsung’tan 8 Çekirdekli Mobil İşlemci!

27
Reklam

Samsung‘un Galaxy S4 modeli başta olmak üzere yeni ve güçlü modelleri için yeni nesil ARM Cortex A15 mimarisini baz alan 4 çekirdekli Exynos 5450 işlemcisini geliştiriyor. Bu işlemciyi üretmek zaten Samsung için zor olmasa gerek ki pek çok üretilmiş varyasyonunun olduğu biliniyor.

bEETimes adlı şirket, Samsung‘un elinde çok daha ilginç bir mobil çipsetin bulunduğu haberini paylaştı. İddialara göre Samsung, 8 çekirdekli bir işlemci üzerinde çalışıyor.

Reklam

Mobil işlemcilere baktığımızda 4 çekirdekli modellere ek olarak Nvidia Tegra 3‘ün 5 çekirdekli yapıda olduğunu görüyoruz. Nvidia, 4 adet ARM Cortex A9 tabanlı işlemciye ek olarak işlemci arası planlama için bir adet ARM Cortex A7 tabanlı küçük güç tüketimli bir çekirdek kullanıyor. Samsung‘un da bu tarz bir işlemci hazırlaması bekleniyor.

Samsung‘un iddialara göre hazırladığı yeni işlemci 4 adet ARM Cortex A15 mimarisine dayanan çekirdeğe sahip olacak. ARM Cortex A15 tabanlı çekirdekler 1.8 GHz hızında çalışacak. Bu çekirdeklere ek olarak ARM Cortex A7 tabanlı 4 çekirdek daha işlemci içerisinde yerini alıyor. Bu çekirdekler de 1.2 GHz hızında çalışıyor.

28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen ve 2 MB ön belleğe sahip olacak olan toplam 8 çekirdekli işlemci, yük durumuna göre ARM Cortex A15 tabanlı çekirdekli kullanacak. Eğer günlük işlemler yapıyorsak da daha az güç tüketen ARM Cortex A7 tabanlı işlemler yapılabilecek. Tabi bu çekirdekleri aynı anda da kullanmak mümkün olabilir. Sistemin altında bulunan bazı işlemleri düşük güç tüketimi yapan çekirdeklere bindirerek, güç tüketimini daha azaltabilirsiniz. Fakat bunu yapacak yazılımcılar piyasada varsa da pek uğraşmıyorlar. Çünkü pek çok uygulama iOS‘tan Android‘e doğrudan port ediliyor. Android için baştan yazılan pek uygulama bulunmuyor.

Bakalım Samsung‘un iddia edilen bu yeni işlemcisi ilk olarak hangi modelde karşımıza çıkacak?

:: 8 çekirdekli işlemci sizce yazılımcılar tarafından tam olarak kullanılabilir mi?

 

27 Yorum

  1. Bundan 2-3 yıl sonra 8Çekirdekli 4Gb ram 2Gb ekran kartlı bir cihaz çıkarsa şaşırmam. 😀 Ha bir de 10k batarya koymaları lazım. 😀

  2. Bin Tl üstü olan telefonların hızı hepsinin yeterli. Samsung bence ios , abdroid ve w phome’ye rakip olabilecek yazılım üzerinde çalişmasi lazım. 4 veya 8 fark etmez bence …

  3. daha şimdiden bilgisayarımdan utanıyorum böyle giderse 1 yıl sonra bilgisayarımı çöpe atacam adamların telefonundaki özellik benim bilgisayarımda yok 🙁

  4. istersen 88 çekirdek olsun yine hiçbir şey değişmez.Sistem kaynaklarının kullanımının azaltılması lazım.Ayrıca çok çekirdeğe kesinlikle ihtiyaç yok.İnsanlar cepten autocadde çizim yapmıyorlar sonuçta

  5. İşletim sistemi donanımı yansıtmadıktan sonra istedikleri kadar çıkarsınlar. Donanım yükseldikçe batarya tüketimi de artacaktır. Ayrıca iki çekirdekli bir iphone 5, kendisinden daha huzlı görünen dört çekirdekli samsung galaxy s3’ü geçebiliyorsa burda donanıma değil işletim sistemine bakılır. Bence mobil taşınabilir cihazlarda (Tabletler hariç) daha fazlası artık gereksiz gibi. Artık işletim sisteminin akıcılığıdır önemli olan. 22.11.2012 -13:25’te yorum yapan arkadaşımızın dediği gibi sonuçta autocad, 3ds max kullanacak değiliz.

  6. Abi ben telefondan visual studiodan kod yazmayacam ki yada autocad kullanmayacamki, 4 çekirdek 8 çekirdek ne fark eder?

  7. galaksi 2 tipi güzeldi arka kısmı dandikti ama galaksi 3 tipi gerçekten fos çıktı galaksi 4 nette dolaşan tasarım ile gelirse yani ince çerçeve ve iphone 5 arkası gibi olursa satışlarını kimse tutamaz ben bile almayı düşünürüm fiyatı uygun olursa ama gs3 tipi olursa atın çöpe gitsin

  8. o sistemin içinde android olsa nolcak ne işe yarıckak 8 çekirdek. androidciler hala bunu kavrayamadılar. samsung rakamlarla uyutmayı iyi biliyor açıkçası kutlarım büyük firma!

  9. samsung note 10.1 ve note 2 yi ne güzel kendilerine özel yazılımlarıyla sürdün gayette güzel oldu( multi view,s note,) zaten 4 çekirdek hayli hayli yetiyor onun yerine nmyi azaltsan daha az güç tüketen işlemci üzerinde çalışsan full hd amoled konusunda çalışmaya devam etsen ? neyimize yarayacak allah aşkına 8 çekirdek anlıyorum donanım konusunda iddialı bir firmasın herşeyine kendin üretiyorsunda donanımcısın diye her modelinde çekirdek sayısını ikiye katlamak nedir ? yazılım yönünü geliştirmeye bak diğer android cihazlardan sadece donanım olarak değil yazılım olarakta üstün ol

  10. Islemcinin bu sekilde tasarlanmasi guc tuketimini azaltmak icin, isterse 10 olsun, bu is nereye gidiyor demenin anlami yok.
    Samsung Androidle ilerleyemez diyen arkadas, koca bi platform olustu nereye ilerleyemez ? Yeni bir isletim sistemini kabul ettirmek kolay mi sanki ?

    Ha bide gene menu gecisleri takilacak diyen arkadas, ben s2 kullaniyorum hic menu gecisinde takilma yok, sen guc tasarrufundayken filan mi bakiyorsun bu telefonlara ?

  11. ZİYARETÇİ 24.11.2012 05:50 Islemcinin bu sekilde tasarlanmasi guc tuketimini azaltmak icin, isterse 10 olsun, bu is nereye gidiyor demenin anlami yok. Samsung Androidle ilerleyemez diyen arkadas, koca bi platform olustu nereye ilerleyemez ? Yeni bir isletim sistemini kabul ettirmek kolay mi sanki ? Ha bide gene menu gecisleri takilacak diyen arkadas, ben s2 kullaniyorum hic menu gecisinde takilma yok, sen guc tasarrufundayken filan mi bakiyorsun bu telefonlara ?

  12. Her şey iyi güzel . Lakin unutuyorlar hep ; donanım ve yazılım uyumluluğunu . Lumia 900 ile Nokia Win phone de çok seri bir şekilde işlemler yürütüyordu . Keza Apple de aynı şekilde yazılım donanım uyumluluğu ile telefonlarını daha hızlı yapabiliyorlar . Android ne yazikki çok fazla kapasite istiyor donanımdan . Menülerde bile takılmalara yol açıyor bu bazı bazı .

  13. Bence gereksiz 8 cekirdikli islemci ne ise yarayacak. Bilgisiyar icin sanirim 48 cekirdekli islemci uretilmisti. Sgs3 te islemci uygulama icin 4 cekirdegide acmiyor. Telefon en falza iki cekirdegi acacagini dusunuyorum. Bunun icin 8 cekirdekli islemci gereksiz.

  14. Bence mükemmel ben büyüklerinden istiyorum ama 13 yaşındayım sanırım küçükleri benim için daha uygun

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version