Reklam

Sanal Patronlara Dikkat!

7
Reklam

Küçük bir e-postayla başınız,  büyük derde girebilir. Bir çok şirket, internetteki dolandırıcılığın önünü kapamaya çalışırken, hırsızlar farklı yöntemler geliştirerek paraları çalmaya devam ediyor. PandaLabs‘in tespitine göre sahte iş teklifleri içeren e-posta yöntemi, kurbanları dolandırıcı olarak gösterebiliyor. Yani bir maşa haline gelen kurbanlar, bir anda karşılarında polisi bulabiliyor. Ansızın e-posta kutumuzda görebileceğimiz bu iş teklifleri karşısında PandaLabs‘in uyarısı aşağıda.

PandaLabs uyarıyor!!!

Reklam

:: Bu e-postalar, çalıntı paraları aklamak üzere ‘maşa’ olarak ve gerektiğinde suçu yüklemek için kullanılacak kişileri işe almayı amaçlıyor.

:: Bu e-postalar, her gün birkaç saatlik kolay işler karşılığında büyük kazançlar vaat ediyor.

:: Bu e-postalar, çok ciddi sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabileceğinden, bunlara yanıt vermeyin ve bunlar aracılığıyla aldığınız iş tekliflerini kabul etmeyin.

Kurbanlar maşa oluyor

PandaLabs, ‘maşa’ olarak kullanılacak kişiler bulmak amacıyla karlı iş teklifleri içeren toplu mesajlar gönderildiğini tespit etti. Internet argosunda ‘maşa’lar çoğunlukla şifre çalma veya başka dolandırıcılık yöntemleri ile çalınan paranın aklanmasında kullanılan insanları ifade ediyor.

Nasıl bir e-posta ile kandırmaya çalışıyorlar?

Örneğin, mesaj yurtdışındaki faaliyetlerini idare etmesi için satış temsilcisi arayan Polonya‘daki bir antikacı dükkanından geliyor gibi görünüyor. Mesajda temsilcinin büyük miktarda komisyon alacağı iddia ediliyor. E-postalar ayrıca yasal olduğu bilinen işlere ait web sayfalarına yönlendiren linkler içeriyor, ancak gerçekte bu sadece kullanıcıların gözünü boyamak için kullanılan bir yöntem.

Bazı durumlarda, web sayfası linkleri yerine, kullanıcıların daha fazla bilgi istedikleri takdirde mesaj göndermeleri gereken bir e-mail adresi bulunuyor.

PandaLabs‘ten alınan verilere göre bu, Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Belçika ve İspanya dahil birçok ülkede en az 10 Internet alanını ve 7 web sunucusunu kullanan geniş kapsamlı bir saldırı haline geldi.

Bizi bekleyen tehlike nedir?

Normalde maşa olarak kullanılan kişinin görevi her bir işlem için komisyon karşılığında banka havalelerini almak, ve suçlular tarafından temin edilen adreslere alınan parayı göndermekten ibaret. Ancak bu görevde maşa olarak kullanılan kişi yalnızca bir günah keçisi konumunda oluyor, zira dolandırıcılık tespit edildiği takdirde kanunen suçlu bulunacak ve kendisinden parayı iade etmesi istenecek kişi maşanın ta kendisi.

PandaLabs yöneticisi Luis Corrons kullanıcıları uyarıyor: "Bu tür iş teklifleri hapis cezası dahil ciddi sonuçlara yol açabileceği için büyük bir dikkatle değerlendirmelidir. Kurban parayı havale ettikten sonra gerçek suçluların izi kaybedilmekte ve her türlü yasal işlemde suçlanacak tek sorumlu olarak ortada maşa olarak kullanılan şahıs kalmaktadır."

Panda Software kullanıcıların aldıkları bu tür mesajları silmelerini ve hiçbir koşulda herhangi bir suç eyleminde kullanılabilecek hiçbir kişisel bilgiyi vermemelerini öneriyor.

Corrons: "İsim veya banka hesap detayları vs. gibi bilgileri göndermiş olan kişilere, ileride herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için yetkilileri derhal bilgilendirmelerini öneriyoruz. Bu suçluların, kişinin yalnızca şahsi kimlik numarası ile dahi banka hesabı açabilecekleri ve kişinin kimliğini başka suç eylemleri için kullanabileceği kesinlikle unutulmamalıdır" diye ekliyor.  

Bilgi için: Pandasoftware Türkiye
Telefon: 0 212 222 15 20
 

SDN – http://shiftdelete.net

7 Yorum

  1. valla bence yüzünü görmeden karar verme başına iş aça bilin:))
    benim başıma geldide (kıravatlı bayan için söylüyorum)

  2. amerıkadakı bır borsa aracı kurumu oldugunu ıdda edıp para transferlerınde vergi oranının dusmesı amacı ıle aydan aya sızı transferde kullanıp sıze %3 verecegını ııda eden bır maılde arada gelıyor…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version