İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

Sanallaştırma Giderek Yaygınlaşıyor

Bir bilgisayar üzerine sanal olarak birden fazla işletim sistemi çalıştırma imkanı sunan vmware, bu alanda önde gelen firmalardan biri. Hem türkiye hem dünyada önemli bir yeri olan sanallaştırma çözümleri üreten şirket, bugün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi.

Özgür Çetin

okunma

Sanallaştırma Giderek Yaygınlaşıyor

Bir bilgisayar üzerine sanal olarak birden fazla işletim sistemi çalıştırma imkanı sunan vmware, bu alanda önde gelen firmalardan biri. Hem türkiye hem dünyada önemli bir yeri olan sanallaştırma çözümleri üreten şirket, bugün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya katılan vmware Türkiye Genel Müdürü Mehmet Emrali, sanallaştırma çözümleri ve gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Hem dünyada hem Türkiye’de sanallaştırma çözümlerinin giderek arttığının altını çizen Emrali, bulut çözümleri ile beraber bu alanda önemli gelişmelerinin yaşandığını belirtti.

ShiftDelete.Net kamerasına özel açıklamalarda bulunan Mehmet Emrali, şunları söyledi:

#video_7035#

:: Sanallaştırma çözümleri konusunda ne düşünüyorsunuz?   

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (8)

SDN Okuru

Sunucu Kurulumu ve yönetimi AYZER BİLİŞİM Sistem Uzmanı size Sistemi Kolay kullanım ve destekğini sağlar.

SDN Okuru

Sanallaştırma Durumu Citrix : Yetesiz Hyper-V : Bir de çalışsa harika olacak VMware : Aşırı Kazık Hepsinde : Türkçe Destek yok, Destek için para alıyorlar ama. Cloud : Data diskte, para çepte. Cloud Para yok.

SDN Okuru

Bu programın asıl kullanım alanı sunuculardır. Birden fazla işlemcili sunucuların içine birçok sanal makine kurularak hem erişim güvenliği hem maliyet ekonomisi hem bakım kolaylığı sağlanır bu sunucuların herbirinin içine ayrı bir windows server lisansı alınır ve gerçek bir sunucu gibi lisanslanır. Bu alanda wmvare stabilitesi performansı ve kolayligi nedeniyle tercih edilir. Ev kullanıcısı hedeflenmemiştir. Bu nedenle farklı kullanım tipleri için birkaç ücretli sürümü vardır.

SDN Okuru

oracle virtualbox, virtual pc, hyper-v gibi muadillerinin aksine vmware son derece stabil ve kullanımı kolay, ancak ücretli. Ben kullanıyorum, MacOsX 10.8'i canavar gibi açıp kapatıyor.

SDN Okuru

Bu konuda En iyi Vmware Vsphere 5.1 ama maalesef max 2 TB sanal disk sınırlaması var. Hyper-V bu konuda bir adım önde

SDN Okuru

2000 li yılların başında çok acil olarak çalıştırmam gereken bir program için webde key ararken ne olduğu belirsiz bir siteden indirdiğim dosyadan sistemime virüs bulaştırıp çökerttikten sonra microsoftun virtual pc si ile sanal olayına girdim. Çok rahat, işletim sistemini yükle, gerekli ayarları ağ ayarlarını yap, istediğin siteye gir çık, sonra sanal makineyi kapat, kapanırken çıkan soruya değişiklikleri kaydetme de, hooop herşey sıfırlandı. Makineyi tekrar açtığında herşey silinmiş sanki hiç olmamış gibi. Bu arada yeni çıkar programları denemek içinde sanal makineyi çok sık kullanmaya başladım. Sanala kurduğum programı beğenirsem kendi makineme de kuruyordum. Böyle kendi makinem kur-kaldırdan dolayı yavaşlamıyordu. Daha sonra yeni çıkan işletim sistemlerini denemeye başladım. Windows dışındaki işletim sistemlerinde virtual pc sorun çıkarmaya başladı. Bu sırada vmware ile tanıştım. Ayarlar biraz daha karışıktı ama çok düzgün çalışıyordu, uzun bir süre kullandım. En son windows 8 rc ile virtual box ile tanıştım o da inanılmaz başarılı. Sanal da windows un tüm versiyonlarını, pardus, ubuntu, suse linux ve mandrake yi çalıştırdım. Hatta bir ara hackintosh yüklü harddiski indirip machintosh u bile kısa süreliğine çalıştırmıştım. Çok önceleri masaüstü işlemcilerde sanallaştırma özelliği yoktu ve sistem epey kasılıyordu. Şimdi yanlış bilmiyorsam her işlemcide var bu özellik ama kapalı olarak geliyor. Bios da virtiualation olarak görülüyor genelde, bu ayarı aktifleştirdiğinizde yeterli ram inizde varsa sanal makine çok performanslı çalışıyor. Tam ekran yaptığınızda hangi makineyi kullandığınızı bile karıştırabilirsiniz. Meraklı pc kullanıcıları ve farklı platformlar üzerinde çalışan programları geliştiren yazılımcılar için bulunmaz nimet. Aynı zamanda hem windows hemde linux u tek makinede aynı anda çalıştırmak isteyen serverlar için hem kolay hemde en ekonomik çözüm bu olsa gerek.

SDN Okuru

virtual box 4ever

TEGİN

Bir iki kere kullanmaya yeltenmiştim. Toolwiz ve sandboxie kullandım. Sandboxie' de sürekli hata aldığım için kaldırdım. Diğeri ise hiç içime sinmemişti.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam