NASA’nın devrim niteliğindeki James Webb Uzay Teleskobu (JWST) geçen yıl temmuz ayının ardından tam kapasiteyle çalışmaya başladı. İnsanlığın şimdiye kadar ortaya koyduğu en güçlü uzay teleskobu olan James Webb, çalışmaya başladıktan sonra bizlere uzayında derinliklerinden etkileyici görseller sunmaya devam ediyor.
James Webb Uzay Teleskobu, Satürn’ü tüm güzelliği ile ortaya koyuyor
James Webb tarafından sunulan etkileyici görüntüler bu sefer Satürn’den geliyor. NASA, yakın zamanda James Webb Uzay Teleskobu tarafından yakalanan Satürn’ün muhteşem bir görüntüsünü paylaştı. Güneş sistemimizdeki en büyük ikinci gezegene ilişkin ilk yakın kızılötesi görüntüler Satürn’ü ve üç uydusunu gözler önüne seriyor. .
Paylaşılan görüntüde, Satürn’ün kendisi beklenenden daha koyu görünüyor. Bunun nedeni ise güneş ışığının neredeyse tamamını emen metan gazı. Öte yandan Satürn’ün buzlu halkaları ise metan içermedği için ortaya bu etkileyici görüntüler çıkıyor.
Bilim insanlarının gözü Satürn’de: Yaşam belirtileri ortaya çıktı!
Satürn’ün kızılötesi dalga boyunda parlayan halkalarının yanı sıra Dione, Enceladus ve Tethys isimli üç uydusu da James Webb tarafından yakalanmış durumda. Bu yakalanan görsel ile birlikte bilim insanları etkileyici gezegen hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı amaçlıyor.
Son birkaç yılda Satürn, NASA’nın Pioneer 11, Voyager 1 ve Voyager 2, Cassini uzay aracı ve Hubble Uzay Teleskobu gibi diğer araçlar tarafından da gözlemlendi. Ancak güçlü Webb teleskopu, yakın kızılötesi kamerasını kullanarak, bilim insanlarına gezegen hakkındaki araştırmalarını derinleştirmeleri ve önümüzdeki yıllarda yeni özellikler keşfetmeleri için mükemmel bir fırsat sunuyor.
James Webb Uzay Teleskobu, sunduğu görüntülerle şimdiye kadar sahip olmadığımız bilgileri bizlere sağlamaya devam ediyor. Peki siz James Webb Uzay Teleskobu ve yeni Satürn görseli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.