Bir sistem kurarken başlarda pek aklınıza gelmese de aslında en önemli bileşenlerden biri kasadır. Bunun sebebi o kadar para harcayıp, özene bezene seçtiğiniz tüm donanımların bu kasanın içinde duracak olmasıdır. Donanımların en büyük düşmanı yüksek sıcaklık ve tozdur. Bu etkenlerden korumadığınız sürece, donanımınızın ömrü kısalacaktır. Bu yüzden kaliteli bir kasa almalısınız.
Tasarladığı gayet güzel kasalarla tanınan Sharkoon firması, micro-ATX boyutunda olan kasası Rush Case ile karşımızda. Rush Case öncelikle alıştığımız şekilde dik değil de yatay olarak durmasıyla dikkati çekiyor. Tamamen alüminyumdan yapılmış gövde gayet sağlam ve hafif. Ürünün boş ağırlığı 2,3 kg.
{pagebreak::Sağlam ve hafif}
Sağlam ve hafif
Micro-ATX olduğundan Rush Case’in boyutları da gayet makul. 28,5 x 39,5 x 24 cm boyutlarındaki kasa fazla yer kaplamıyor. Tüm bileşenler için yeterli alan bulunuyor. Siyah rengin hakim olduğu dış tasarımın sade fakat şık olduğu söylenebilir. Kasanın ön tarafında bir sıcaklık göstergesi bulunuyor. Böylece kasanızın içindeki sıcaklığı anında görebiliyorsunuz.
Kasanın sadece bir adet fanı bulunuyor. Arka tarafta bulunan 120 mm fanın ısınmaya karşı yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Tabii sisteminizi çok fazla zorlamazsanız. Kasanın ön tarafında sıcaklık göstergesinin yanı sıra dört adet USB girişi, 3,5 mm’lik hoparlör ve mikrofon girişleri bulunuyor.
{pagebreak::Yuvalar}
Yuvalar
Ürünün iç kısmına baktığımızda uygun sayıda yuva görüyoruz. DVD-ROM için bir adet 5,25 inçlik yuva ve ön yüzden ulaşılabilir şekilde duran bir adet 3,5 inçlik yuva bulunuyor. Ayrıca sabit disk için iç kısımda iki adet 3,5 inçlik yuva da yer alıyor.
Sharkoon Rush Case, uygun boyutları, sağlam ve hafif yapısıyla bizim beğenimizi kazandı. Eğer micro-ATX bir kasa arıyorsanız bu modeli sizlere tavsiye edebiliriz.
{pagebreak::Teknik özellikler}
Teknik özellikler
– Micro-ATX
– 28,5 x 39,5 x 24 cm
– 2,3 kg
– 1 x 5,25″ yuva
– 1 x 3,5″ yuva (önden erişilebilir)
– 2 x 3,5″ yuva
– 4 x USB 2.0
– 1 x 3,5 mm hoparlör
– 1 x 3,5 mm mikrofon
– Alüminyum gövde
– Sıcaklık göstergesi
Bilgi için: Firebal
Web: www.firebal.net
Ben bu kasa işinin abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. İçindeki donanımların ömrünü uzatma gerekçesi bana çok gerçekçi gelmiyor. Çünkü içindeki donanımların genelde ömrü yeni çıkan yazılımlarda yeterli performans gösteremediği için doluyor. Bozulduğu için değil. Bozulsada bu genelde tozdan değil, elektrik kesintisi gibi sebeplerden oluyor. Benim fikrim tabi. Ama kasanın şekli güzelmiş.