Blue Origin uzay şirketi, Shepard uzay kapsülünün iç mekan görüntülerini yayınladı. Shepard kapsülü ile uzay turizmi, her zamankinden daha olanaklı görünüyor. Şirket, 2018 yılında ücretli yolcu seyahatlerine başlanılmasını hedefliyor.

Geniş görüş açısı kapsülün en büyük avantajı

Roket ile bir bütün olan kapsül, seyahat sonrasında tekrar kullanılabiliyor. Yani her seyahat için yeni bir kapsül kullanmaya gerek kalmıyor. Altı kişilik mürettebat taşıyabilen Shepard, pencereleri sayesinde geniş görüş imkanı sunuyor.

SpaceX tarih yazdı

Blue Origin’in verdiği bilgiye göre gözlem portları, kapsülün yüzey yapısının üçte birini oluşturuyor. Boeing 747’deki camların neredeyse üç katı genişliğinde olan portlar, 108,5 cm yükseklikte ve 72,6 cm genişliğinde. Her bir pencerenin yanında, gezginlere uçuş hakkında bilgi veren ve uzay aracının alternatif görünümlerini sunan bir izleme ekranı bulunuyor.

17-04/01/uzay-turizmi-shiftdelete.jpg

Kaçış motoru

Hassas mühendislik, güvenlik ve konfor göz önüne alınarak tasarlanan kapsülün ortasında silindirik bir parça bulunuyor. Kontrol konsolu gibi görünen bu parça, aslında yolcular için olası bir acil durumda mürettebat kapsülünü yardımcı roketin dışına itmekle görevli bir kaçış motorudur.

17-04/01/uzay-turizminin-gelecegi-shiftdelete.jpg

Ancak bu kapsülle uzay seyahati için önemli bir miktarı gözden çıkarmak gerekecek. Blue Origin’in 10 dakikalık uzay yolculuğu için beklenen bilet fiyatının 100,000$ – 200,000$ arasında bir fiyatta olması bekleniyor. Blue Origin, önümüzdeki hafta Colorado Springs’deki 33. Uzay Sempozyumu’nda bu kapsülün bir örneğini sergileyecek. Bu sempozyumda kapsülün yetenekleri hakkında daha fazla bilgi verileceği düşünülüyor.

:: Uzay seyahatları hakkında ne düşünüyorsunuz?