Siber Güvenlik Çalıştayı, Türkiye’de Siber Güvenlik konusunda bilgi paylaşımını ve bilinçlendirmeyi amaç edinen Siber Güvenlik Derneği ve Siber Güvenlik İnsiyatifi tarafından düzenlenmekte olup, ulusal siber güvenlik alanında çalışan profesyonelleri, bilgi güvenliği çalışanlarını, akademisyenleri, bilişim hukukçularını, kamu ve özel sektörü bir araya getirerek, siber güvenliğe yönelik çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.
Siber Güvenlik Kurulu’nun oluşturulması ve Siber Güvenlik Eylem Planı çalışmalarının sürdürüldüğü şu günlerde, devletin üst düzey kademelerinden yetkililerin de katılım sağlıyor olmaları Siber Güvenlik Çalıştayı‘nın hedefine ulaşmasında büyük rol oynayacak.
Ana tema Türkiye’nin Siber Güvenlik Eylem Planı
Ana temanın “Vizyon 2015, Türkiye’nin Siber Güvenlik Eylem Planı” olduğu Çalıştay’da; siber güvenlik, siber savunma stratejileri, siber casus yetiştirme politikaları, siber suçlar, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak diğer ülkelerin yürürlükteki eylem planları, siber güvenlik kavramının bireysel, kurumsal ve ulusal güvenlik açısından önemi konuşulacak.
Siber güvenlik konusunda uzman akademisyen, kamu ve özel sektör çalışanı bir çok isim, ana tema çerçevesinde farklı alanlardaki tecrübelerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak. Panel oturumları şeklinde gerçekleştirilecek Çalıştay’da, Türkiye’nin Siber Güvenlik Eylem Planı ve diğer ülkelerde yürürlükte olan eylem planları karşılaştırılacak
Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı, panel formatında alanında uzman katılımcılar, emniyet yetkilileri ve bilişim hukukçuları tarafından irdelenecek. 2013 yılında dünyaya damgasını vuran ve önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve siber suçlar panelistler tarafından masaya yatırılacak ve yasal düzenlemelerdeki eksikliklerden bahsedilecek.
Katılım Şartları
Çalıştay’a kayıtlar, kurumsal mail adresleri ile siberguvenlikcalistayi.eventbrite.com adresinden yapılmalıdır. Kayıt esnasında kurumsal katılımlara öncelik tanınacaktır.
Gel kalınmış bir durum, Türkiye’de neredeyse tüm resmi kurumların artık internet üzerinden de çalışır olması ve güvenlik zafiyetinin çok fazla olduğu bir ülke için geç kalınmış bir durum.
Neyse artık zararın neresinden dönülürse kardır.
Ben her zaman söylüyorum artık Türkiye’nin iletişim bakanlığını diğer bakanlıktan ayırıp Siber aleme ve iletişime daha fazla kaynak ve zaman ayrılmalı.