İnternetin hayatımızın merkezine yerleşmesiyle birlikte güvenlik konusu da çok daha önemli bir hal almaya başladı. Günümüzde siber güvenlik dikkat edilmesi gereken önemli konuların en başında yer alıyor. Söz konusu güvenlikte dışarıdan gelen tehditler kadar içeride karşı karşıya kalınan tehditler de son derece önemli.
Siber tehdidi mercek altına aldığımızda, bunların yalnızca dışarıdan geldiğini söylemek doğru olmaz. Mevcut durumda şirketlerdeki çalışanlar bilerek ya da bilmeyerek, şirket için hassas verileri dışarıya sızdırabiliyor. Bu da iç tehditlerin siber güvenlik açısından çok daha dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğunu öne çıkarıyor.
8K video çekebilen Nubia Red Magic 3 tanıtıldı!
Nubia uzun süredir beklenilen yeni oyuncu telefonu Red Magic 3'ü tanıttı. İşte 8K video çekebilen cihazın detayları: Nubia Red Magic 3 özellikleri ve fiyatıSiber güvenlik için iç tehditlere dikkat!
Çoğu zaman siber tehditlerin dışarıdan geleceği öngörülüyor. Ancak, işin iç yüzüne baktığımızda durum her zaman öyle olmadığını görüyoruz. Aslında tehdit içeride de oluşabiliyor. Dijital çağın en büyük sorunu olan bu tehditler, özellikle şirketler için büyük sorunlara ve mali kayıplara yol açabiliyor. Kötü niyet, ihmalkarlık ya da personel hatası, bu aşamada sebebin ne olduğu sonuca çok fazla etki etmiyor.
Günümüzde artan veri akışı hem dışarıdan hem de içeriden gelen siber tehditlerin denetlenmesini zorlaştırıyor. Bu da ortaya önemli bir siber güvenlik açığı çıkarıyor.
İçeriden gelebilecek siber tehditleri önlemek için veri sızıntısı önleme yazılımları kullanılabiliyor. Ağ denetim özelliği sayesinde hassas verilerin ağ dışına çıkmasını önleyen bu yazılımlar, tüm bilgisayarı şifreleme imkanı sunarak yetkisiz kişilerin bilgilere erişmesinin önüne geçiyor. Bu çözüm iç tehditlere karşı denetim sağlarken, antivirüs yazılımları da dış etkenlere karşı koruma kalkanı olmaya devam ediyor.