Reklam

Sıfırdan video üreten yapay zeka aracı Sora piyasaya çıkıyor!

0
Reklam

OpenAI, uzun zamandır beklenen Sora video üretim modelini bugünden itibaren küresel olarak kullanıma sunuyor. ChatGPT Plus ve Pro aboneleri, Sora’yı kullanarak kendi video içeriklerini üretmeye başlayabilecek. Performansını ve kalitesini merakla beklediğimiz araç, daha önce yılın başlarında tanıtılmış bir modelin geliştirilmiş versiyonu olan Sora Turbo ile güçlendirilmiş olarak karşımıza çıkacak. İşte detaylar…

Öncelikle şunu belirtelim ki OpenAI, modelin oldukça hızlı çalıştığını ancak hala bazı sınırlamaları olduğunu belirtiyor; özellikle fizik kurallarına uygun olmayan görüntüler oluşturma ve uzun süreli karmaşık aksiyonlarda zorluklar yaşanabileceği söyleniyor. Sora, kullanıcıların 20 saniyeye kadar, 1080p çözünürlükte videolar üretmesine izin verecek.

Kullanıcılar, modelin ürettiği videolardan ilham alarak kendi içeriklerini yeniden düzenleyebilecek veya mevcut bir videoya yeni unsurlar ekleyebilecek. ChatGPT Plus aboneleri, aylık 480p çözünürlükte 50 video oluşturabilirken, Pro kullanıcılar ise Plus kullanıcılarına göre 10 kat daha fazla, daha yüksek çözünürlükte ve daha uzun süreli içerikler üretebilecek. Ayrıca, her video bir filigran ve C2PA meta verileri ile korunarak etik olmayan kullanımın önüne geçiliyor.

OpenAI müjdeyi verdi! Sora ve yeni AI modelleri geliyor

Reklam

OpenAI, farklı kullanıcı gruplarına uygun fiyatlandırma modellerini 2025’in başında sunmayı planlıyor. Ayrıca, yüklenen içerikler üzerinde sıkı bir denetim yapılacak. Şirket, birisini taklit eden görüntüler (deepfake) ve çocuk istismarı içeriklerinin oluşturulmasını engellemek için güçlü önlemler alıyor. Bu yüzden Avrupa ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılar için erişim bir süre daha ertelenebilir.

sifirdan-video-ureten-yapay-zeka-araci-sora

Kısacası Sora’nın, video üretiminde yapay zekanın geleceğini şekillendireceği söyleniyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de bu model, içerik üretiminde bir devrime yol açabilir mi? Etik sınırlar göz önüne alındığında, bu tür teknolojiler nasıl kullanılmalı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version