Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Şifrelenmiş WhatsApp mesajlarınız tehlikede!

    WhatsApp, geçen yıl Nisan ayından bu yana kullanıcıları arasındaki tüm iletişimlerde uçtan uca şifreleme sistemini kullanıyor. 2014’ten bu yana gönderilen bütün mesajlar şifrelenmiş durumda.

    Uygulama, Facebook’un kendi Messenger uygulamasında da kullandığı Open Whisper Systems‘in Sinyal protokolünü kullanarak şifreleme işlemini gerçekleştiriyor. Böylece mesajları üçüncü kişilerin okuması engellenmiş oluyor. İddialara göre WhatsApp uygulamasının şifreleme işleminde bir arka kapı (güvenlik açığı) var.

    Reklam
    Reklam

    Hükümetler mesajlarınızı okuyabilir

    WhatsApp’ta ileti göndermeden önce iletişimin güvenli olduğunu teyit etmek için kullanıcılar arasında benzersiz güvenlik anahtarları kullanılıyor. Kaliforniya Üniversite’si şifreleme ve güvenlik araştırmacısı Tobias Boelter’ın The Guardian’a yaptığı açıklamaya göre, uygulamada çevrimdışı kullanıcılar için yeni şifreleme anahtarları oluşturarak mesajları tekrar gönderebilmeyi sağlayan bir açık bulunmakta.

    İddiaya göre uygulamanın ayarlarından şifreleme uyarıları etkinleştirildiyse ileti gönderene bildirimde bulunacağından kullanıcılar güvenlik anahtarlarındaki değişikliğin farkına varmıyorlar. Dolayısıyla daha önce şifrelenerek gönderilen bir mesaj tekrar şifrelenerek gönderilebiliyor. Teslim edildi uyarısı olmayan mesajları kapsayan bu açık, şirketin mesajları okumasına olanak sağlıyor. Bu da uygulamanın güvenirliğine gölge düşürüyor. Ayrıca Facebook’un şifreli mesajları hükümetlere verme ihtimali görüşmelerin gizliliğini ortadan kaldırıyor. 

    Reklam
    Reklam

    WhatsApp iddiayı yalanladı

    WhatsApp’ın bu iddiaya yanıtı gecikmedi. WhataApp’a göre Boelter’ın ortaya attığı iddia tamamen asılsız. Şirket, hükümetlere kendi sistemlerinde bir arka kapı (güvenlik açığı) vermediklerini, aksine hükümetlerin bir arka kapı yaratma talebi ile mücadele ettiklerini belirtti. Facebook’tan da konu ile ilgili benzer açıklamalar geldi.

    Boelter, Facebook’u Nisan 2016’da bu açık ile ilgili bilgilendirdiğini, fakat uygulamanın son versiyonlarında bile açığın kapatılmadığını söylüyor. Aylık 1 milyar kişinin aktif olarak kullandığı WhatsApp’ta böyle bir açığın tespit edilmesi ve hala kapatılmaması gerçekten düşündürücü.

    :: Sizce WhatsApp güvenli mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    16 Yorum

    1. SDN Okuru

      Okursa okusun. Sanki Whatsapp'ta dünyayı yok etme planları yapıyoruz.

    2. SDN Okuru

      her zaman bi acık vardır 🙂

    3. SDN Okuru

      Bu yüzden heryerde herzaman iMessage !!!

    4. SDN Okuru

      Telegram kullanıyorum yıllardır.

    5. SDN Okuru

      Böyle bir açık olsa da kullanılmasa artık tek el oldu gidiyor.

    6. SDN Okuru

      Hadi be. Bundan sonra kullanmayayım bari, malum önemli şahsiyetim.

    7. SDN Okuru

      Lan zaten fbi alıyor bu verileri. Başkası alda ne olacak… İnşallah açık bulunur.

    8. SDN Okuru

      Okusun ne olcak? Cuma mesajları dışında birşey yok.

    9. SDN Okuru

      Whatsapp anlık mesajlasma uygulama pazarında açık ara lider ve uzun bir müddet böyle de devam edecektir..

    10. SDN Okuru

      Telegram messenger kullanıyorum böyle sorunlar yok gayet güvenli bir program

    11. SDN Okuru

      Olamaz yakında federaller kapımıza dayanır

    12. SDN Okuru

      Telegtam messenger kullanın böyle bir derdiniz olmaz

    13. SDN Okuru

      Hayır benim saçma bulduğum yer şurası: WhatsApp güvenlik açığının olmadığını söylüyor. Bunu bilemezsin ki. Belki bir hacker çoktan mesajları okuyordur bile 😉

    14. SDN Okuru

      yok öyle birşey herşey güvende.

    15. SDN Okuru

      bu açık uzun zamandan beri vardı, şimdi gündeme gelmesi ilginç

    16. SDN Okuru

      Haci Arka kapi guvenlik acigi degildir. Guvenlik acigi da arka kapi degildir.

    Diğer yorumları gör (15) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap