Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘ın yeni sözleşmesi nedeniyle tüm dünyada büyük bir dijital göç başladı. İnsanlar ilk tercih olarak Telegram‘a ve Signal‘e yöneldiler. Telegram ve Signal barındırdıkları özellikler ve sunduğu güvenlik sayesinde oldukça fazla kullanıcı çekti.
Signal 24 saatlik kesintinin ardından geri döndü
İran, Signal’i engellemek için bant genişliğini kıstı
İran’da popüler bir uygulama olan Telegram özellikle kanal sistemi ile oldukça fazla kullanılıyor. Telegram kanalları sayesinde insanlar birçok habere ulaşabiliyor. İran’daki kullanıcılar WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile birlikte Signal’i keşfetti. Al Jazeera‘ya göre, İran’daki Signal kullanıcıları Pazartesi gününden beri uygulamada bağlantı sorunları yaşadıklarını bildirdi. Tüm dünyadaki internet sansürlerini izleyen bir proje olan The Open Observatory of Network Interference, Pazartesi Signal’in tıkanmasına dikkat çekti.
Sorunların bir kısmı 14 Ocak‘ta başladı ve İran hükümeti, uygulamanın yerel mağazadan kaldırılmasını talep etti. İran hükümetinin bu kısıtlama çabası WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinin ortaya çıkması ile birlikte geldi. Signal, Twitter üzerinden İran halkının kısıtlamayı haketmediğini ve sansürsüz bir iletişim için çabaladıklarını bildirdi.
Twitter bu dünya için en tehlikeli uygulamadır. Signal hakkında bilgim yok
İran Bip’e geçsin. Niye signal kullanıyor ki
Sanki bip çok düzgün kardeşim de bipe geçsinmiş hepsinden beter bip az oku araştır
İran hükûmeti iletişim özgürlüğü hakkını gasp ediyor.
Iyide iranin derdi ne signal ile suan ucretsiz ve kar marji gutmeyen en guvenilir uygulama signal , kullanici datalarini alamiycagi takip edemiycegi icinmi tikama yapiyor :))
Signal şu anda en güvenli uygulama
Herkesin haber alma ve yayma özgürlüğü vardır. Bu hak başkalarının özgürlüğüne,yasam biçimlerine tecavüz ve müdahale içermediği sürece serbesttir.
Sizin masum saydığınız Whatsapp verileri İran hükümetine veriyor.