Reklam

Sinemanın En Kötü Karakterleri

30
Reklam

Kötüye, sessize, deyimi yerindeyse “ser verip sır vermeyene” duyulan merak her zaman cezbetmiştir. Bu karakterlere yakınlaşma arzusu ise, onunla bütünleşmeyi, bir nevi kendini onun yerine koymayı sağlamıştır.

Efsane Film Müzikleri!

Genel kesimin gözünde, neredeyse aynı değerlendirmeler ışığında ilgi çeken karakterleri içeren bir liste hazırladık. Onlar en iyi kötüler.

1- Joker

Bu tip bir liste yapıldığı takdirde hiç kuşkusuz kendisine yer vermek gerekirdi. Kötülüğü, kaosu, düzeni bozma amacı taşıyan eylemleri kendine has karakteri ve stiliyle gerçekleştiren Joker her daim en sevilen kötüler arasında yer almıştır.

Reklam

Özellikle 2008 yılında yayınlanan “Batman The Dark Knight” filminde Heath Ledger’ın canlandırdığı Joker, yapımcıların da katkısı beraberinde ana karakter Batman’ın dahi önüne geçmişti.

Ardındaki süreçte oyuncunun hayatını kaybetmesini takiben, bu olguyu kullanarak film reklamlarında, tanıtımlarında Joker karakterini öne çıkaran yapımcılar, yaptıklarının karşılığını alacak, Jack Nicholson ile karşılık veremeyen beklentilerini yerine getireceklerdi.

Bu sayede her Batman hayranında bir Joker sempatisi olduğunu söylesek yanılmış olmayız.

#video_10700#

{pagebreak::1}

2- Blade

İşin Marvel boyutunda yer alan kahramanlardan biri olan Blade, “Karanlığın iki yüzü” sıfatı beraberinde izleyicinin karşısına çıkmıştır.

Vampir avcılığı yapan bir birey olarak canlandırılan karakter, işini icra etme biçimi bakımından hiç de iyi niyetli davranmamaktadır.

Konu gereği vampir bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen karakter, yarı vampir niteliktedir ve deyimi yerindeyse kendisi gibi olanları yok etme amacı taşır.

Kötü olan bir şeyi düzeltmeye çalışan bir profil hakkında ne kadar antipati duyulabilir ki? Blade de hiç şüphesiz sempati ile baktığımız, sevdiğimiz kötülerden.

 

#video_10701#

{pagebreak::2}

3- Van Helsing

İnsanlığı her türlü kötülükten koruma politikasına sahip bir katil.

İyi niyetinden şüphe edenlerin, kötü niyetinin varlığına inananların yardımıyla hareket eden 2004 yılına ait filmin karakteri, ana gaye olarak Cont Dracula’yı durdurmayı hedefler.

Transilvanya’da tek tehditin Cont Dracula ile sınırlı olmayıp, “Frankenstein” ve “Kurt Adam”ı da ortadan kaldırmanın gerektiğini düşünen bir seri katil, bu uğurda savaşır. O hem bir kahramandır, hem de güçlü bir katil figürüdür.

Yeterince ilgi çekici olsa gerek.

 

#video_10702#

{pagebreak::3}

4- Dr. Frankestein

Birçok kesim tarafından bilinmeyen, asıl Frankenstein’e değinmek gerekirse, 1818 yılında Mary Shelly adlı İngiliz yazarın yazdığı romana bakmak gerekir.

Felsefi ögeleri ağırlıklı olarak barındıran romanın karakteri Frankenstein, bilinenin aksine yaratılan canavar nitelikteki bireyin değil, yaratıcısının adıdır. Toplum dışına itilen, toplumdan soyutlanan bir bireyin yaşadığı olaylar silsilesinin anlatıldığı romanın ardından, aynı isimle birçok sinema filmi çekilmiş, pek çok sahneden tiyatro oyunu sergilenmiştir.

Tabiri uygunsa, itilmişliğin, baskı altında bırakılmanın bir getirisi olarak dramatize edilen karakter ise mazluma duyulan acı, merak beraberinde her zaman sevilmiştir. Her ne kadar 2.50 metre boylarında son derece çirkin ve bir katilden bahsediyor olsakta.

 

#video_10703#

{pagebreak::4}

5- Kont Dracula

Macar kökenli olup, Transilvaya’da yaşayan Kont Vlad Drakula, Prens 3.Vlad, nam-ı diğer “Kazıklı Voyvoda”ya dayandırılarak meydana getirilmiştir.

1897 yılında Bram Stoker adlı yazar tarafından, “Dracula” kitabında ilk kez adının geçmesinin ardından, tanınmıştır. Kitapta geçen tasviri ile Prens 3.Vlad-Kazıklı Voyvoda’nın aynısı olarak betimlenen karakter, dünyayı ele geçirmek amacı ile planlar yapmaktadır.

Gerek görünüşü, gerek yaptıkları, gerekse de taşıdığı amaç beraberinde neredeyse sevilecek bir yönü olmayan karakter, her nedense belirli bir sempatiyi barındırabilmiştir.

Gerçek hayattaki varlığı ile özellikle Osmanlı askerleri ile arası hiç iyi olmayan karakterler adına, çizgi filmler, filmler yapılmış, kitaplar yazılmıştır. Ünlü vampirlerden olup, vampir denince akla gelen ilk isimdir.

#video_10704#

{pagebreak::5}

6- Venom

Örümcek Adam’ın aslında kendi benliğindeki kötülüğün bir yansımasıdır. Kendisi yalnızca simbiyoz halinde yaşayabilen uzaylı bir canlıdır. Her ne kadar karakterle özdeştirilse de bir yaşam formudur.

Filmde, örümcek adamın benliğinden beslenebilen, ancak onun varlığı ile var olan bir yaşam formülü izlenimi vermektedir. Sabit olmayan formu nedeniyle her beden bünyesinde varlığını sürdüren canlı, Örümcek Adam’ın sahip olduğu düşmanlar arasında en zorlayıcı olandır.

Neredeyse kendi benliği ile mücadele etmek zorunda kalan Peter Parker’ı kolay kolay bırakmayan karakter, siyah beraberinde kötülüğün ve gücün simgesidir. Daha güçlü, siyah, ölümsüz. Bir kötü karakter daha ne kadar iyi olabilir?

#video_10705#

{pagebreak::6}

7- Terminatör

Amaç geçmişi yeniden şekillendirerek, oluşacak geleceği değiştirmektir. Bu uğurda yapılması gereken yegane şey ise, duygusuz, durdulamayan bir şey yaratmaktır.

Kendisi efsane aktör Arnold Schwarzeneger’in canlandırdığı Terminatör’dür. İyi uğurda hareket eden kötü figürüdür.

Önemli olanın niyet olduğu düşünülürse, 1984 yılından bu yana hayatımızda olan filmin karakterini daima sevdik.

#video_10706#

{pagebreak::7}

8- Erol Taş – Nuri Alço

Bu iki taş kalpli, koca yürekli adamı farklı maddelerde değerlendirmek istemedik. Nitekim, sahip oldukları ve yansıttıkları ile birbirlerinden ayrılan yönlerinin fazlalığından söz edemiyoruz.

Türk Sineması’nın iki efsane ismi, filmlerinde oynadıkları her rolde kötü amaçlar uğruna hareket etmişlerdir. Bir tanesi “babacan kötü” rolünde iyi, diğeri ise apayrı bir kötüdür.

Fakat, filmlerinden soyutlandığı ikisi de çok büyük değerlerdir. Aramızdan ayrılan bir tanesinin varlığında, diğerinin başımızdan eksik olmamasını diliyoruz.

#video_10707#

{pagebreak::8}

9- Aliye Rona

Kötü kalpli kayınvalide…  Rol aldığı filmlerde daima aynı karakter ile karşımıza çıkan Aliye Rona, büründüğü rol ile sahip olduğu karakterin tam zıttını yaşayanlardan.

Sosyal yaşamında ne denli “tatlı bir anneanne” profilindeki sanatçı, filmlerinde daima, “kötü kayınvalide” karakteri ile izleyicilerin karşısına çıkmıştır. Onu, iyisiyle, kötüsüyle sevdiğimiz dünyada, kendisini tanımanın mutluluğu ve onuru ile yaşıyoruz.

Ölümünden önceki en son isteği ise Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi rolünü oynamak olmuştur.

Saygılar büyük usta.

#video_10708# 

:: En sevdiğiniz kötü karakter hangisi?

30 Yorum

  1. favorim , ihtiyarlara yer yok filminin kiralık katil anton dur.
    onedio.com/haber/iste-sinema-tarihinin-en-kotu-karekterleri-360391

    hepsi burda eksiksiz…

  2. Blade ve Van Helsing kotu karakterlerin icinde nasil yer alir sacmalamissiniz sizin kotu anlayisiniz ne merak ettim blade ve van helsing etrafa zarar veriyorlar ama ellerinden geldikce masumlari korumaya calisiyorlar bu sekilde bakarsak Superman Batman vs de kotu o zaman Batman pekde insancil davranmiyor kotulere ya da Superman savasirken verilen hasarlar azimsanmayacak sekilde yazarken dusunerek yazin bence.

  3. Sallamasyon liste hazırlıyorsunuz sinema tarihinin en kötü karakteri 1)Hannibal 2)Bates Norman 3)DarthVader bknz: AFI'nın 100 Yılı, 100 Kahraman ve Kötü Adam

  4. Ata arkadaş işini sevimiyor bence kovulmak için elinden geleni yapmış , aliye rona genelde kötü karakter ama linkteki ala geyik filminde köyün sözü geçen büyüklerinden biri ,birde blade kötü karakter nasıl olur yahu… 🙂

  5. Venom muhteşem bir karakter ama Örümcek Adam 3 filminde harcamışlardı maalesef. O kadar kötülüğünü göremedik :/

  6. Ata kardeşim geçen gün yazdığın sinema haberi gibi bu listede olmamış, bizlerce de beğenilmiyor zaten seçtiklerin (ki haklılar). Bu konuda daha kaliteli içeriğe ulaşılabilecek pek çok kaynağı takip ediyoruz zaten. Sinema harici başka konulara yönel.

  7. saw dartvader sayko fredy chucky sonra saruman yok karayip korsanlarındaki ahtapot kafa yok ooo bu liste uzar gider bari on falan deyip riske girme

  8. jokeri en gerçekçi yansıtan jack nicholsondur. çizgi romana daha yakın şekilde tasvir edilmiş filmde

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version