Vücudun zevk merkezine ulaşıp, doğal kimyasallar salgılamasını sağlayan NERVANA, aynı zamanda bu sene CES 2016’da gösterime girmiş TechStars ödüllerinde ise “Yaşam tarzı ve Dijital Sağlık” kategorisinde ödül kazanmış bir ürün.
NERVANA nasıl çalışıyor?
Peki, NERVANA nasıl çalışıyor? Eşsiz bir sistem olan, bilimin ve teknolojinin bir araya geldiği, seslerle sinir sistemi uyarılması, bu kulaklığın ana çalışma prensibi. Hafif elektrik dalgalarının kulak kanallarından gönderilmesiyle onuncu kafa siniri uyarılıyor.
Bu işlem müziğin ritmiyle eş zamanlı olarak, şiddetine bağlı değişebiliyor.
Bunun sonucunda ise dinleyici en rahat, doğal, zevkli müziği dinleyebiliyor. Çünkü beyin, nörotransmitterler gönderiyor ve bu da kişinin bu duyguları hissetmesini sağlıyor.
Kolay taşınabilir olan kumandası, NERVANA’nın her zaman derece ayarlanması yapılabilmesini sağlıyor. 2 ile 25 arasında değişen şiddet değerlerini, kullanıcı isteğine göre seçiyor.
Müzik ve Ambiyans modu olmak üzere iki farklı şekilde çalışan ürün, Müzik modundayken, sistemin istenilen müzik cihazına bağlanması sonucunda uyumlu tecrübeyi sunuyor.
Ambiyans modunda ise, ürünün içindeki mikrofonlar dış sesleri algılayıp, ona göre beyine sinyaller gönderiyor. Bu da konserdeyken veya dış kaynaklı bir sesle kullanmak istediğinizde işinize yarıyor.
NERVANA kulaklıkları özel olup, patentinin alınması bekleniyor. Kulaklıklar NERVANA Generator adı verilen 9 Volt pil kullanan, ana kumandaya bağlanıyor. Oradan da istediğiniz müzik cihazına bağlantı yapabiliyorsunuz.
Genel olarak 15-45 dakika arası seanslarla, günde iki kere uygulanması sonucunda, stresi ciddi derecede azaltan NERVANA, araba kullanılırken önerilmiyor.
Müzik dinlemede devir yaratması beklenen NERVANA, Indiegogo üzerinde 75 bin dolar hedefe sahip. Şimdiden 180 bin dolar toplanan projede, ürünü satın alabilmek için yapılması gereken minimum bağış 199 dolar.
NERVANA hakkında daha fazla bilgi almak için, buraya tıklayarak Indiegogo sayfasına gidebilirsiniz.
:: NERVANA kulaklıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eyi 🙂
OLEY.
O döndürme kısmını dokunmatik yapmış olsalardı daha güzel görünürdü.
Zarari var mi peki?
oldukça iyiymiş zararı yoksa sıkıntı yok….