Reklam

Şirketler Siber Saldırılarla Karşı Karşıya

0
Reklam

Cisco 2014 Güvenlik Raporu, bu yıl, kullanıcıların sistemlere, uygulamalara ve kişisel ağlara duyduğu güvenden faydalanmak için tasarlanan tehditlerin endişe verici seviyelere ulaştığını ortaya koyarken, güvenlik açıkları ve tehditlerin 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına da dikkat çekiyor.

Güvenlik tehditlerinin hızla evrim geçirdiği bir ortamda, dünya çapında endişe yaratan tehditlerin sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında yükseldi. Fortune 500 listesinden dünyanın en büyük şirketlerinin 30’undan oluşan bir örnek grubun tamamı kötü niyetli yazılımlar içeren web sitelerine ziyaretçi akışı sağlanırken, özellikle enerji, petrol ve gaz sektörlerinde bu tür saldırılar açısından kayda değer bir artış görüldü.

Reklam

Akıllı mobil cihazların ve bulut bilişimin hızlı büyümesi sebebiyle tehdit ve çözümler de hızla artıyor. Siber suçlular tek tek bilgisayar veya cihazlara erişim sağlamaktansa internet altyapısını hedeflerken şifre ve kimlik bilgilerini çalmak, özel bilgileri sızdırmak ve ele geçirmek gibi yollara başvuruyor.

Rapordan önemli noktalar

  • 2014 Yıllık Güvenlik Raporu, mobil cihazlara yönelik kötü niyetli yazılımların yüzde 99’unun Android cihazları hedef alması, Java’nın online suçlular tarafından en sık kullanılan ve suistimal edilen programlama dili olması, çok amaçlı Truva atı virüslerinin toplam virüs vakaları içinde web üzerinden en sık iletilen kötü niyetli yazılım olması gibi bazı öne çıkan sorunlara dikkat çekiyor.
  • Enerjinin yanı sıra, ecza, kimya ve elektronik üretim endüstrisi gibi belirli sektörler, tarihsel olarak en yüksek kötü niyetli yazılım oranlarına ulaştı.
  • Rapor, 2014 yılında tüm dünyada 1 milyondan fazla güvenlik profesyoneli açığı olduğunu belirtirken, pek çok kuruluşun, geniş çaplı ağları sürekli izleyip sızmaları tespit etmek ve uygun korumaları zamanında ve etkin şekilde uygulamak için gerekli olan kadro veya sistemlere sahip olmadığını ortaya koyuyor.

:: Şirketler siber saldırılar konusunda ne gibi önlemler almalılar?

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version