Samsung’un MWC 2014 etkinliğinde tanıttığı bir diğer yenilik ise, kurumsal güvenlik araçlarının yeni sürümü olan Samsung Knox 2.0 oldu. Android 4.4 KitKat kullanan tüm Samsung cihazlarla uyumlu çalışan güvenlik uygulaması, Galaxy S5’in sahip olduğu parmak izi okuyucu ile daha da güçlü bir güvenliği kurumsal seviyede sunuyor.
Galaxy S5 kullanıcıları, Samsung Knox 2.0 ile iki aşamalı bir giriş ile güvenliklerini koruyabiliyor: Öncelikle parmak izini okutan kullanıcılar, ardından belirlenen parolayla cihaz içeriğine erişebiliyor. Knox 2.0 ayrıca kullanıcılara birbirinden ayrı iki güvenlik bölmesi oluşturma olanağı tanıyor. Böylelikle işe dair veriler ile kişisel bilgileri birbirinden ayırmak mümkün oluyor. Linux çekirdeğini her türlü kötü niyetli yazılıma karşı denetleyen gerçek zamanlı bir tarayıcı da Knox 2.0 ile gelen yenilikler arasında yer alıyor.
Kurumsal Mobilite Yönetimi
Samsung tarafından yayınlanan Knox Marketplace ise kurumsal ölçekte Knox hizmetlerinin kolayca keşfedilmesini ve SaaS tekliflerinin görüntülenmesini sağlıyor. Özellikle KOBİ‘leri hedefleyen Kurumsal Mobilite Yönetimi bulut tabanlı bir yönetim konsoluyla şirket içerisinde kullanılan mobil cihazların ve kullanıcı kimliklerinin görüntülenmesini, kullanıcı erişim önceliklerinin de ihtiyaca göre ayarlanmasını mümkün kılıyor.
Galaxy S5 ile önyüklü olarak gelen Knox 2.0 ayrıca Android 4.4 KitKat kullanan diğer cihazlara indirilebiliyor. Dünya genelinde 1 milyon Knox kullanıcısı olduğunu belirten Samsung, S5 satışları başlayınca bu sayının daha da artacağını söylüyor.
O şirketler batar..
Aynen 🙂
samsunga kim güvenir allasen
Şirket kapanır
Samsung şirketi bitirir
Vay o şirketin haline
2 ay sonra yeni model çıkartıp şirketi aldıına almadına pişman edebilir!
Samsung s4 aldım kenarları soyuldu htc one aldım alışamadım sattım iphone ları da işletim sisteminden dolayı sevmiyorum napsam?
herkes batar diye bol keseden sallamış, şunu gözden kaçırıyorlar, zaten bu bilgilerin % 90 kişisel bilgisayarlarında var personelin ve birçoğu windows kullanıyor ve virüs zaten bu bilgisayarlarda olma ihtimali cebinde olma ihtimalinden daha fazla. çok ünlü bir hackerın söylediği gibi, güvenli bilgisayar mı, usb dahil internet (kablolu ve kablosuz ) hiçbir girişin olmadığı bilgisayar olursa güvenli bilgisayar ( hesap mak. gibi ) olur. Apple diye zırvalamayın, maddi değeri olan bilgi olsun apple filan dinlemez kimse, ulusların gizli servis kuruluşları niye şifreleme yapsınlar ki herkes apple kullansın olsun bitsin 🙂 biraz zeka çok mu şey istedik 🙂
knox virtual isletim sistemimi oluyor simdi, onu Erhat bey izzah etmemis. Knox nedir ?