Tabii ki ortalama oyun meraklısının bütçesini fersah fersah aşacağı şimdiden belli olan SkullTrail için, işin maddiyatını kenara atıp şöyle müthiş böyle inanılmaz diye methiyeler düzmek, ürünün satışını çok da artırmaz. Peki, nedir bu SkullTrail platformu da uçuk kaçık bütçeler isteyecek? Kısaca aktaralım.

Bolca Yonga Bolca Güç

Fazlası her zaman iyidir, felsefesinin çağdaş temsilcilerinden olan SkullTrail platformu, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru çeşitli etkinliklerde görücüye çıktı. 45 nanometrelik Penryn çok çekirdekli işlemcileri düşünülerek tasarlanan SkullTrail platformu, bir anakart üzerinde iki işlemci kullanılmasına izin veriyor. Dolayısıyla bu sistemde teknik olarak sekiz adet toplam çekirdek bulunabiliyor.

Tek Grafik Kartı Yetmez!

Bu, kinayeli bir ara başlık değildi. Çünkü günümüz oyunlarında grafik kartı ve işlemcinin, oyun perfomansını kilitlediği çok fazla yer var. Dolayısıyla iki bileşenin performans seviyeleri koşut gitmeli. Bir sürü çekirdeğiniz varsa bolca işlem performansınız var kabul edilir (aslında birçok oyun hâlâ tek çekirdekte çalışıyor). Dolayısıyla daha fazla grafik gücüne ihtiyaç doğuyor. SkullTrail platformunda bu gereksinimin karşılanması için bir çoklu grafik işlemci sistemi de bulunuyor.

Bu sistemde Nvidia’nın MCP 100 yongası kullanılarak SLI desteği getirilmiş. Bu yonganın kullanılma sebebi PCI Express ile PCI Express arasında köprü oluşturulmasıyla Nvidia’dan SLI teknolojisinin lisanslanma gereksiniminin ortadan kaldırılması olarak özetlenebilir. AMD’nin yeni 4 grafik kartlı Cross Fire X teknolojisi ise bu anakartlarda yer alacak mı, veya bir başka türev üretilerek sunulacak mı, bilemiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki, kutuların üzerine kocaman kocaman yazmıyorsa da Intel’in birçok üst seviye yongası AMD’nin Cross Fire teknolojisini destekliyor. SkullTrail’i yılın bu çeyreğinde göreceğiz.

SDN – http://shiftdelete.net