Reklam
    Reklam
    Mobil

    Snapdragon 600E ve 410E duyuruldu

    Qualcomm, Snapdragon işlemci ailesinin yeni üyeleri olan 600E ve 410E modellerini duyurdu. Özellikle nesnelerin interneti konseptinde yer alması planlanan 600 ve 400 serisinin bu yeni iki üyesi, beraberinde güncel teknolojileri getiriyor.

    Snapdragon 600E Özellikleri

    İçinde 1.5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Qualcomm® Krait™ 300 CPU‘sunu bulunduran 600E, grafik gücünü ise Qualcomm® Adreno™ 320 GPU‘dan alıyor. Bu iki işlemcinin yönetimi Qualcomm® Hexagon™ DSP aracılığıyla yapılıyor. 

    Reklam
    Reklam

    Bluetooth 4.0/LE & 3.X, 802.11 a/b/g/n/ac ve GPS kablosuz bağlantı teknolojilerini destekleyen Snapdragon 600E SATA, SD3.0, DDR bellek, eMMC depolama, HDMI, LVDS, HSIC ve PCIe bağlantı teknolojileri desteğini içinde barındırmasıyla farklı kullanımlar içinde uygun bir işlemci. 

    Snapdragon 410E Özellikleri

    600E’nin bir segment altı olarak kabul edebileceğimiz Snapdragon 410E‘nin içerisinde 1.2 GHz hızında çalışan, güç tasarrufunu öncelikli hedefi haline getirmiş dört çekirdekli bir CPU bulunuyor. Adreno 360 grafik işlemcisinden gücünü olan işlemci, yine Qualcomm’un kendi teknolojisi olan Hexagon sayesinde bu iki işlemci ünitesinin en iyi şekilde çalışması sağlanıyor.

    Reklam
    Reklam

    Bluetooth 4.1/LE, 802.11 b/g/n ve GPS bağlantı teknolojilerini içeren işlemci, özellikle komplike işlem gücü gerektirmeyen cihazlarda kullanılabilecek bir işlemci.

    Özellikle kioks gibi gömülü sistemler için ön plana çıkan bu iki işlemcinin, önümüzde ki vakitlerde mobil cihazlarımızda olup olmayacağını ise, zaman gösterecek.

    Reklam
    Reklam

    :: Qualcomm’un nesnelerin interneti için geliştirdiği işlemcileri nasıl buldunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      Android 7 için qualcomm bu mimariyi desteklemeyeceğini açıklamıştı mobil cihazlara kolay kolay gelmez.

    2. SDN Okuru

      Fakat bunlar 400 vs 600 le ayne cpu ve gpuları nm mi düşmüşker nasıl tasaruf yapmışlar

    3. SDN Okuru

      eski mimarilere dönüş olmuş.

    4. SDN Okuru

      410e gpu 306 olacak 360 değil

    5. SDN Okuru

      Geekbench skorları çok düşük oluyor Günü kurtaran işlemciler bunlar..

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap