Qualcomm yaptığı duyuruda Snapdragon 805’in LTE-A desteğiyle yeni Galaxy S5‘in özelleşmiş bir modeli olan Galaxy S5 Broadband ile kullanıma sunulduğunu belirtti. Bu noktada Snapdragon 805, gelişmiş ağ hızı desteği için yine Qualcomm’un ürettiği 3G/LTE modem serilerinden ismini bildiğimiz Gobi serisi bir modem yongası kullanıyor.
Snapdragon 805 ve Gobi 9×35
Mobil platform sağlayıcısı Qualcomm, Snapdragon 805 ile Gobi 9×35 LTE Advanced Cat. 6 modemini bir araya getirerek Kore’de bulunan gelişmiş LTE altyapısında performansın zirvesinde bant genişliği sunma iddiasında.
Samsung Galaxy S5 Broadband LTE-A
Snapdragon 805’i barındıran Galaxy S5 modeliyle ilgili ilk performans izlenimleri çok parlak olmasa da üzerine tümleşik 20 nanometrelik Gobi 9×35 yongası ile ağ performansında tepeye oynamayı başarıyor.
Snapdragon 808 ve 810’den hemen önce
Birçok gelişmiş özelliği ve kablosuz iletişimin bir adım ötesine hitap eden Snapdragon 808 ve 810 yongalarından evvel bir ara geçiş formu olduğunu fark ettiğimiz 805 bu şekilde piyasada ayaygın biçimde, en azından LTE altyapısına sahip ülkelerde, yaygın biçimde kullanılmaya başlayacak. Teorik olarak 300 Mbps hızında LTE bağlantısı kurabilen Samsung Galaxy S5 Broadband LTE-A Güney Kore’de şu sırada satışta.
Demekki 805 ile 64bit gelmiyor anlaşılan. 810 ile gelicek galiba?
Selamlar,
Evet, 64 bit görmedim ayrıntılara bakarken. Zaten 64 bit destekli 808 ve 810’u sene sonuna doğru beta olarak, seneye yapılacak lansmanlarda da kanlı canlı biçimde göreceğiz; zaten o vakte kadar Android 5.x’e geçilmiş olur. Hem 64 bit, hem yeni işlemci mimarisi hem de değişmiş Android altyapısı sayesinde Android’in verimsizliğini bir süre unuturuz herhalde.
Lollipop’u öyle anlatmışlar ki sanırsınız Java VM kullanmayacağız native koda/yazılıma geçiş yapacağız.
Güzel günler dilerim.
Selamlar,
Evet, 64 bit görmedim ayrıntılara bakarken. Zaten 64 bit destekli 808 ve 810’u sene sonuna doğru beta olarak, seneye yapılacak lansmanlarda da kanlı canlı biçimde göreceğiz; zaten o vakte kadar Android 5.x’e geçilmiş olur. Hem 64 bit, hem yeni işlemci mimarisi hem de değişmiş Android altyapısı sayesinde Android’in verimsizliğini bir süre unuturuz herhalde.
Lollipop’u öyle anlatmışlar ki sanırsınız Java VM kullanmayacağız native koda/yazılıma geçiş yapacağız.
Güzel günler dilerim.
– – – Mesaj Güncellendi – – –
Selamlar,
Daha fazla bellek adresleyebilmenin yanında işin aslı sistem çekirdeği de br miktar hızlı çalışabilir. Masaüstü işletim sistemlerinde (Windows’ta yapılan testlerde) aynı donanımda 64 bitlik işletim sisteminin genel sistem işlerinde %10 kadar hızlı olduğunu görürdük. Elbette Android tarafındakileri de beraber göreceğiz.
Güzel günler dilerim,
demekki elimizdeki iphone 5 bizi iki üç yıl daha idare edecek o yüzden hiçmi hiç gerek yok böyle para tuzağına düşmeye.
amaaan boşverin 805 806 807 falan en önemli şey fiyat fiyat fiyat fiyaaat
Bir şey sormak istiyorum: Telefon işlemcileri laptop işlemcileri ile kıyaslanabilir mi?
Laptop’ta hava soğutma sistemi ve daha yüksek akım gücü var. Telefonda ise hava soğutma ve yüksek akım gücü yok. 2.5 Ghz değerlerinde olan Snapdragon işlemciler acaba laptop işlemcileri kadar verimli mi?
Sormayı unuttuğum bir şey daha var: Snapdragon 800, 801 ve 805 kaç liradan satılıyor telefon yapımcılarına? (Merakım şu; acaba telefonların pahalı olmasında etkisi var mı?)
300 mbps… nerde türkiyede. ben 36 bulsam yeter.
32 Bit – 64 Bit Windowsta dağlar kadar performans farkı var benim gözümde mobil piyasada nasıl olacak acaba.
Mesajlarınızı görünce baktım da 17 tane çalışan uygulama var ve boşta kalan ram 633 mb
işte sorun burda sen bunu bilirken editör bunu bilmiyor olamaz, biliyorsa böyle konuşamaz. Bir editör daha var sdn apple temsilcisi her android makalesinde ram canavarı yok performans düşmanı.
Evet Z
https://www.dropbox.com/s/y7wjd4d4tq…627_170910.mp4
özür dilerim
bizdə 4G var ama 25 mbps keçmir (Azərbaycanda)
64 bit icin iphone 5s 😉
Android çöp arkadaşlar parası olupda 2000 tl android telefona vereceğinize gidin iphone alın on numara telefon. Androidde kullandım iphone da android çok kötü ya 3 gb ramli telefonda kasılma olurmu siz söyleyin? baştan aşağıya değiştirmeleri lazım androidi
32 den 64 bit geçişte beklentiyi fazla yükseltmeyin.
Merhaba,
Android gibi JVM üzerinden sisteme bir şeyler yaptıran işletim sistemini microkernel ve/veya doğal kod çalıştıran sistemlerle kıyaslayınca Android’in verimsizliği ortaya iyice çıkıyor diye düşünüyorum. Bu elbette aynı kod birçok cihazda çalışabilsin diye yapılıyor. Bunun diğer alternatifi sınırlı cihaz formatına hitap etmek (iOS) veya her cihaz için ayrı ayrı derlemek ve yine geniş bir grup grup çeşitliliklerle uğraşmak (symbian).
Evet Android çok halkçı bir işletim sistemi, isteyen istediği gibi çekip çevirebiliyor ama bu durum onun sistem kaynağı kullanımı açısından* teoride ve pratikte verimsiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Tabii ki eklemek gerekiyor ki üreticilerin zirzoplukları genel verimsizliğe tuz biber ekiyor.
Güzel günler dilerim,
*: Bu görev yöneticisinde kaç MB bellek boş gördüğünüzle ilgili bir şey değil. Daha derinlikli değerlendirmek gerekiyor sanki.
Sade Android en iyi Android durumunda kesinlikle ama diğer kıyaslamayı kendim yapmadım. En tepe ürünleri sürekli gören birisi olarak TouchWiz’in falan fecaat olduğunu düşünüyorum tabii ki.NExus vs iOs kıyası da yapayım bir ara uzun kullanma şansım olursa. 😉
Hala iphone alin diyenler var:-):-)