Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Samsung, Snapdragon 865’te oyun dışı kaldı

    Qualcomm’un kısa süre önce tanıtımı gerçekleştirdiği amiral gemisi işlemcisi: Snapdragon 865 üretimi için Samsung tercih edilecekti. Ancak Samsung Snapdragon 865'te oyun dışı kalıyor.
    Samsung, Snapdragon 865'te oyun dışı kaldı - ShiftDelete.Net

    Qualcomm’un kısa süre önce tanıtımını gerçekleştirdiği amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 865 hakkında tüm detayları sizlerle paylaşmıştık. Snapdragon 865 performans testleri ortaya çıkarken, Qualcomm’dan karar değişikliği geldi.

    Hali hazırda piyasadaki birçok amiral gemisine güç veren Snapdragon 855 ve 855 Plus, TSMC’nin 7 nm fabrikasyon süreci ile üretildi. Snapdragon 865’te ise Qualcomm’un üretimi Samsung’a taşıması bekleniyordu.

    Reklam
    Reklam

    Snapdragon 865 üretimi Samsung’a verilmeyecek

    Yıllar sonra tekrar Samsung’u tercih eden Qualcomm’un bu kararından geri döndüğü ve yola TSMC ile devam edeceği iddia ediliyor. TSMC sadece üretim gerçekleştirirken, Samsung kendi işlemcilerini de geliştiriyor.

    Bu nedenle Samsung’un Exynos yonga setlerini daha iyi hale getirmek için Qualcomm’un yonga tasarımlarını kullanabileceği ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu belirtiyor. Samsung’un kendi işlemcilerinden bahsetmişken, o tarafta da bir takım değişiklikler yaşandığını belirtmek isteriz.

    Reklam
    Reklam

    Samsung’un amiral gemileri ABD, Çin ve Japonya’da Snapdragon, diğer bölgelerde Exynos işlemci ile kullanıcılara sunuluyor. Ancak, son dönemde Güney Kore’de ortaya çıkan raporlara göre, bu yıl Snapdragon 865’li sürüm çok daha fazla ülkede karşımıza çıkacak.

    Samsung yöneticilerinin SD 865’in Exynos 990’dan daha iyi performans gösterdiğine inandıkları belirtiliyor. Qualcomm SD 865 konusunda yeniden TSMC ile yoluna devam etmek istese de, Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G’nin üretimini Samsung gerçekleştirecek.

    Tabi, bu konuda henüz Qualcomm’un yaptığı bir resmi açıklama bulunuyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    7 Yorum

    1. Anonim

      Samsung işlemcinin mimarisinin kopyalar diye kortuysa

    2. Teknoloji Dostu

      765=845 diyebilirmiyiz

    3. Teknoloji Dostu

      Zaten samsung artık exynos üretmeyecek. Belki snapdrogon üretir o kapanan fabrikada.

    4. Teknoloji Dostu

      Samsung 865 kullanmayana kdar cop

    5. Teknoloji Dostu

      Samsung isterse tsmc Tayland şirketini satın alabilir, yeterki orda çalışan uzman kadrodan gerekli parayı ve imkânı sağlasın. Lakin tsmc yltaylandli yahudi insanların kurduğu şirket ve nerde nerede nasıl çalışıyor denetim ve üretimi başlatıyor yeri belli degil

    6. Teknoloji Dostu

      765 belki 835 eder. 835 li Nokia 8 antutu v7 den , v8 değil bakın. V7 den 200000 skoru görüyor. Hiçbir orta segment işlemci hala bu değere ulaşamadı. 845 li asus 5z ise antutu v7 de 300000 küsür görüyor.

    7. Teknoloji Dostu

      Türkiye’de ki samsunglar snaldragon lu olsaydı Samsung alirdjm

    Diğer yorumları gör (6) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap