Reklam
    Reklam
    Mobil

    Snapdragon 888 Plus işlemcili ilk cihaz belli oldu

    Geçtiğimiz ay tanıtılan Qualcomm Snapdragon 888 Plus işlemci ile gelecek ilk cihaz iQOO 8 modeli olacak.

    Snapdragon 888 Plus, Haziran ayında gerçekleştirilen MWC (Mobile World Congress) 2021’de tanıtıldı. Performansı ile dikkat çeken işlemciyi kullanacak ilk telefon modeli iQOO 8 olacak.

    iQOO 8 modeli Snapdragon 888 Plus işlemci ile geliyor

    5nm teknolojisi ile üretilen Qualcomm Snapdragon 888 Plus, gelecek yıl piyasaya sürülecek amiral gemisi telefonlarda boy gösterecek.

    Reklam
    Reklam

    Snapdragon 888 modelinden yüzde 20 daha fazla performansa sahip cihazda Adreno 660 grafik arabirimi bulunuyor. Adreno 660, QHD Plus ve 144Hz ekran tazeleme desteğiyle dikkat çekiyor.

    Cortex X1 tabanlı Kyro 680 çekirdek ile karşımıza çıkan işlemci 3GHz saat hızına sahip. İşlemcide yer alan Snapdragon X60 5G modem, 7.5 Gbps bağlantı imkanı sunuyor.

    4 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan iQOO 8 modeli gücünü Snapdragon 888 Plus işlemciden alacak. 16 GB RAM ile geleceği belirtilen modelde 256 GB depolama mevcut.

    Reklam
    Reklam

    HDR10 Plus teknolojisine sahio 1440p ekran ile geleceği bilinen iQOO 8 modeli 120Hz veya 144Hz ekran tazeleme oranına sahip olacak. Cihaz, Android 11 tabanlı OriginOS 1.0 arayüzüyle tanıtılacak.

    Hızlı şarj konusunda oldukça iddialı olan iQOO 8 modeli 160W hızlı şarj teknolojisi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Geliştirilen teknoloji sayesinde 4.000 mAh batarya hızlı şarj ile 10 dakikada yüzde 100’e ulaşabiliyor.

    Cihazın fiyat etiketi henüz bilinmiyor. Bazı analistler yeni modelin 580 dolar bandında satışa çıkacağını tahmin ediyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Anonim

      160W ne yuh 4000 mah bataryayı 1 yıla öldürür

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap