Reklam
    Reklam
    Haberler

    Sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı! İşte detaylar

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, COVID-19 tedbirleri kapsamında yeni kararları açıkladı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı kararı ne oldu?
    Sokağa çıkma yasağı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra COVID-19 tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre önceden uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı.

    Sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kararlara göre 65 yaş üstü vatandaşlar her gün saat 10:00 ile 20:00 arasında dışarı çıkabilecekler.

    Reklam
    Reklam

    18 yaş altındaki çocuklar, aile bireyleriyle dışarı çıkmaları şartıyla sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması ile kapalı olmaya devam eden park, bahçe ve ören yerleri de tamamen açılabilecek.

    Reklam
    Reklam

    Lokanta, kafe gibi işletmelerin çalışma saatleri 22:00’dan 24:00‘a uzatıldı. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecek. Nikah salonları 15 Haziran, düğün salonları ise 1 Temmuz‘dan itibaren belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermeye başlayabilecek.

    Aşı çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan; “Bugüne kadar sağlık yardımı veya ihracat izni talebine karşılık verdiğimiz sayı 125’i bulmuştur. Hekimlerimizin, korona tedavisinde etkin şekilde kullandığı ilacı TÜBİTAD çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendileri üretmeye başladı. Çalışmaların ardından ilaç kullanıma başlayacaktır.” açıklamasında bulundu.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Anonim

      Bizi yasak durduramaz kork virüs artık bizden hüloğğ…

    2. Teknoloji Dostu

      bir daha boyle bi olay olursa kimse kale almaz vakalar var ama heryer srrbest

    3. Teknoloji Dostu

      Daha çok erken herseyi açtınız böyle olmaz ama zaten insanlar maske takmıyo sosyal mesafeye uymuyo bide bunlarda açılırsa varya …

    4. Anonim

      Uzun zamandır uygulama üzerinden sizi takip ediyorum fakat son zamanlarda ki yazılarınız eksik çıkıyor cümlenin sonu yok tıpkı bu yazınızda olduğu gibi

    5. Teknoloji Dostu

      cumburbaşkanı değil başkan.

    6. Teknoloji Dostu

      Hiç bir şeyden memnun olmayan ekip toplanmış . Adamlar yasak getirse dersiniz ki bittik gittik ah vah tüh yazık size

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap