Son bir haftada trafik güvenliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen yoğun denetimlerde, 2 milyona yakın araç ve sürücü kontrol edildi. Emniyet ve jandarma ekiplerinin kararlı çalışmaları sonucunda 447 bin sürücüye çeşitli ihlallerden dolayı işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu denetimlerin trafik kazalarının önlenmesine yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Trafik denetimlerinde neredeyse 2 milyon araç kontrol edildi
8 ve 15 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, toplam 1 milyon 971 bin 985 araç kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda, kurallara uymayan 447 bin 672 araç ve sürücüye çeşitli cezalar uygulandı. Trafik kazalarının başlıca sebeplerinden olan hız ihlalleri, sürücü belgesiz araç kullanımı ve emniyet kemeri takmama gibi birçok konuda ceza kesildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada özellikle hız ihlallerinin trafik kazalarına neden olan en büyük etkenlerden biri olduğunu belirtti. 2024 yılının ilk 7 ayında meydana gelen trafik kazalarının yüzde 35’inin hız nedeniyle gerçekleştiğini vurgulayan Yerlikaya, bu konuda daha etkin önlemler alınacağını açıkladı. Yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen “Mobil Hız Tespit Sistemleri”nin bu amaçla devreye sokulduğunu söyledi.
Trafik güvenliği kapsamında yapılan bu denetimlerde, 134 bin 588 sürücüye hız ihlali nedeniyle ceza kesildi. Ayrıca, araç periyodik muayenesini yaptırmayan 26 bin 165 sürücüye, emniyet kemeri kullanmayan 17 bin 772 sürücüye ve sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 102 kişiye işlem yapıldı. Bunun yanı sıra, 9 bin 710 araç zorunlu mali sorumluluk sigortası olmadan trafikte yer aldığı için cezalandırıldı.
Sanayiye yolu düşmeyen otomobil markaları listesi!
Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla hem şehir içi hem de şehirler arası yollarda denetimler artırılacak. Yerli ve milli “Mobil Hız Tespit Sistemleri”, bu süreçte önemli bir rol oynayacak. Ali Yerlikaya, tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaya ve aşırı hız yapmamaya davet etti. Emniyet kemerinin de önemine vurgu yaparak, “Yolculuklar sevdiklerinize kavuşmanız için var, ayırmak için değil.” dedi.
Hız kurallarına uymak ve gerekli muayeneleri yaptırmak, can güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Siz de trafik kurallarına uyuyor musunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın.
Ekonomist abiye para lazım.
Sen kurallara uyma, ceza ye, sonra bahanen hazır, para lazım. Peh Peh Peh. Adam gibi sür ceza yeme. Servisçiyim, günde 6 saat direksiyon başındayım, 1 sene de 2 sefer park cezası yedim. Helali hoş olsun. Kurallara uy ceza yeme
avrupada olsa kurallara uymayanı oyarlar, bizde kurallara uyulsun diye denetim yapılırsa ekonomiye para lazım
“ekonomiye para lazım” yorumunu bulmaya gelmiştim. hah buldum. gidiyorum.
beyin bedava tabii yollardaki magandaları saysak 1 milyonu geçer zaten. anca konuşun.
Laf olsun torba dolsun…Ben emniyet şeridi ihlali yaptım bana oh olsun.Disiplinsiz yasam adaletin dusmanidir
emniyetin kasa bitmiş diye yorumladım
Hakkımız zehir zıkkım olsun inşallah 80 km 90 km hız ile halkını soyan ceza yazan başka bir ülke yoktur sanırım