İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Son dakika! KPSS iptal edildi

31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS oturumundaki soruların deneme testlerinde çıktığı iddiası söz konusu oturumun iptal edilmesine neden oldu.

Tunahan Karakış

Güncelleme: okunma

Son dakika! KPSS iptal edildi

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden Kamu Personel Seçme Sınavı‘nın (KPSS) 31 Temmuz’da gerçekleştirilen oturumundaki bazı soruların çeşitli deneme testlerinde çıkan sorulara benzer olduğu iddialarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’daki oturumun iptal edildiğini açıkladı.

KPSS iptal edildi! Peki şimdi ne olacak?

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS oturumundaki 30’dan fazla sorunun bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiası, son günlerde Türkiye’de en çok konuşulan konulardan diyebiliriz. Bu kapsamda ÖSYM’den özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılan görseller ve ortaya atılan iddiaların asılsız olduğuna yönelik net bir açıklama gelse de kısa süre önce eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı ve yerine Bayram Ali Ersoy getirildi.

Kısa süre önce ÖSYM başkanlığı görevine getirilen Bayram Ali Ersoy, adayların merakla beklediği haberi verdi ve 31 Temmuz tarihindeki oturumun iptal edildiğini resmen duyurdu. Aynı zamanda 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları da ertelendi.

Bunun dışında Ersoy, yeni KPSS takviminin 17 Eylül’de başlayacağını ve sınavı iptal edilen adaylardan da girecekleri yeni sınav için herhangi bir ek ücret talep etmeyeceklerini söyledi. Ayrıca yeni takvimin de çok yakında duyurulacağını sözlerine ekledi.

Milliyet’in haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusundaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlattığı soruşturma da tüm hızıyla devam ediyor.

Son olarak iddiaların odağında yer alan yayınevi de geçmiş yıllardaki sınavlarda da benzer sorularının olduğunu ve bu durumun doğal olduğunu söyledi. Ayrıca farklı kurumların her sene şu kadar soru tutturduk gibi açıklamalarının aksine kendilerinin hiçbir zaman böyle söylemlerde bulunmadığını da dile getirdi. Ancak iddia edildiği gibi 20-30 sorunun benzer çıktığını tahmin etmediklerini söylediler.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (3)

Cihan

Çok saçmaydi yapan gine yapar zorlanan gine zorlanirdi ama kopya olaylari felan sacma olmus.

Darkuser

Evet nemesiste satılıyordu 2000 dolara kişiye özel ilandı

erkan yılmaz

2023 te aya çıkacaktık oysa ardından da Mars'ta koloni kuracaktık

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.