Maalesef drone uçurma keyfi bataryaların sunduğu süre sebebiyle sürekli olarak kesilmek zorunda kalıyor ve uçuşa devam etmek için drone’unuzun bataryasını değiştirmek zorunda kalabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse, azami kalkış ağırlığı 500 gramdan fazla olan drone’lar genellikle 20-25 dakika arasında uçuş süresi sunuyor. Daha küçük olan drone’larda da bu süre pek tatmin edici değil.
Uzun süreli uçuşlar için önemli adım
Gizmodo’nun haberine göre, Londra’daki Imperial College’den Dr. Samer Aldhaher adlı bilim insanı, drone’ların uçuş için ihtiyaç duyduğu gücü kablosuz olarak alması fikriyle bir çalışma gerçekleştirdi. Özel bir donanıma sahip, hafif yapıda ve bataryasız bir drone ile bir tanıtım gerçekleştiren Aldhaher, drone için gücüyse kablosuz güç vericisi ile sağlıyor.
#video_13084#
Altındaki kablosuz güç istasyonundan aldığı enerjiyle 12 santim yükselebilen drone ufak hareketler gerçekleştirebiliyor. Yani bu ufak drone güç geldiği sürece hiç durmadan havada kalabiliyor. Tabii ki bu uçuş alanını genişletmek, drone’ların bir yerden bir yere gidebilmesini sağlamak için gerekli altyapının sağlanması gerekiyor. Yani bu da ek maliyet anlamına geliyor.
Öte yandan çalışmanın kablosuz güç teknolojisiyle drone’lar için yapılabilecekler anlamında heyecan yarattığı bir gerçek.
::Sizce kablosuz güç kullanımı drone’lar için bataryaların yerini ne zaman alabilir?
Bence 8000 ya da 10000 mAh güce sahip bi powerbank'i monte edip bağlantı yapmak da denenebilir uzun süreli uçuş için.
Güneş enerjili yapsınlar yada arabalar gibi olsun pervaneleri döndükçe akü dolsun
Termodinamik yasası diye bir şey var. Ondan dolayı olmaz. İçine radyoaktif bir reaktör yaparsak küçük bir reaktör belki yıllarca elektrik üreten bir drone yapılabilir. Reaktörden kastım fırlayan iyonize edici elektronları mıknatıslar ile kutuplaştırıp bir tür potansiyel fark oluşturulabilir. Sonra akım yükselticiyi minik bir bataryaya yönlendiririz aynı anda gelen akımı da kullanırız.
Guc geldigi surece ucabiliyorsa nasil sonsuza dek ucabiliyor…
Yakında cinsel ilişkiyede kablosuz olarak girecekler 🙂
En sonunda hayelimdeki projeyi birileri yapmış ama şu an ilkel durumda kablosuz akım sağlamaları icin yakın Mesafe gerekmektedir fakat bunu maksimuma çıkarmak gerek bunun icin yeterli teknolojiye sahib değiliz ve sinyal alıcı ve verici arasındaki güçten bahsetiyoruz. Burda akımlar yakın olduğundan dolayı rahat uçmaktadır hele bir buçuk metereye bi çıksın 🙂
Pervaneleri dönerek sarj etmesi için ona lichtmaschine lazım oda ağır ve maliyetli olur
en ufak heycan yaratmadı. yıllar önce kullandığım s3 telefonumda da kablosuz şarj özelliği vardı.
Saçmalık bir drone uçuracağım diye kansere davetiye çıkartmak. Onun uzun menzil uçabilmesi için gerekli enerjinin elektromanyetik alanı adamı kanser eder
Elektromanyetik alan kanser yapmaz. Çünkü elektromanyetik radyasyon iyonize edici değildir. Sadece deride tahriş yapabilir o da çook uzun vadede.
Haberin ba
Lan herkes fizik profesörü kesilmiş burda,başkaları yaparken siz nerdeydiniz gençler
bu mu sonsuza dek havada kalıyor 😀
Nikola Tesla 'elektriğin kablosuz taşınabilmesi' bakınız wikipedia.
Özetle bu pil teknolojisi bitik abi. Yeni pil teknolojisi şart. Hafif ve mükemmel güçlü pili yapan parayı kırar götürür. Bence ülkece temel ihtiyaçlar dışındaki tüm parayı bu alana harcayalım.
Powebanklar agir olur daha fazla guc tuketir baska birsey lazim