Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Sony anime dünyasının tekeli mi oluyor?

Ana sayfa / Dizi

Amerikan Adalet Bakanlığı, Sony tarafından 2020’de gerçekleşen Crunchyroll satın alma anlaşmasının ardından firmanın anime pazarında tekel konumuna gelmesinden endişe duyuyor. Bakanlık konuyla ilgili soruşturmasını üst seviyeye taşımayı düşünüyor.

Sony Crunchyroll iddialarını reddediyor

Sony’nin anime piyasasına önderlik etmek için AT&T’nin elinde bulunan Crunchyroll ve Funimation yayın hizmetlerini 1.175 milyar dolara satın alarak kendi bünyesinde birleştirdi. Ancak The Infarmation’a konuşan kaynaklara göre, Amerikan Adalet Bakanlığı’nın satın almayla ilgili antitröst (tekelleşme) incelemesini tam kapsamlı bir soruşturmaya çevirmesi, olayın ne kadar endişe verici bir boyutta olduğunu ortaya koyuyor.

Reklam
Reklam

Kaynaklar, Adalet Bakanlığı’nın Sony’nin ABD’deki yapımları lisanslamak isteyen Japon stüdyolarını sınırlayıp sınırlamadığına odaklanıyor. The Information’un haberine göre Warner Media ve Sony, Adalet Bakanlığı’na Cruchyroll ve Sony’nin filizlenen anime imparatorluğunun, diğer  anime yaratıcılarının projelerini Japonya dışına dağıtacakları seçeneklerden sadece ikisi olduğunu belirtti ve suçlamalardan kaçınmaya çalıştı. Ancak doğrudan bir rekabet söz konusu olmasa bile, bakanlığın endişelenmek için başka seçenekleri de olabilir.

Yeni kara delik manyetik kaos girdabını gösterdi

Bir kara deliğin yeni ve ayrıntılı çekimi, gökbilimcilere bu kozmik "canavarların" nasıl davrandığına dair benzeri görülmemiş bir bakış sağladı.

Hem Funimation hem de Crunchyroll’u kontrol altına almak, ABD’deki anime yayın hizmetleri bağlamında ufak bir anlam ifade etse de, organizasyonun manga yayıncılığı ve anime konvansiyonları gibi hizmetlerinin Sony’nin Avustralya ve Fransa’da halihazırda satın aldığı uluslararası anime şirketleriyle düşünüldüğünde, tüm endüstrinin üzerinde büyük miktarda kontrole sahip olabileceği olasılığı gözüküyor.

Steam Oyun Festivali’nde yeni dönem

Dijital oyun platformu Steam, uzun zamandır her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Steam Oyun Festivali'nin adında ve başlangıç tarihinde değişikliğe gitti.

2006 yılında kurulan Crunchyroll, Attack on Titan ve Yuri on Ice gibi animeleri seyirciyle buluşturan şirket olarak biliniyor. 1994’ten beri faaliyetlerine devam eden Funmation ise, Kuzey Amerika’daki önemli anime distribütörlerinden biri. Japonya dışındaki en büyük yayın hizmetlerinden olan iki firmaya, son zamanlarda Amazon, Netflix, ve HBO Max gibi firmalar da rakip olmaya başlamıştı. Adalet Bakanlığı eğer Sony’nin anlaşmasını engellemez ve bu iki firma birleşirse, Sony çok kolay bir şekilde anime sektörünün amiral gemisi olabilir.

Kaynak: The Verge

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam