Sony, PlayStation 3‘lerde yer alan Cell işlemcilerinin üretimini kendi üzerine almaya karar verdi. Yapılan anlaşma uyarınca son iki yıldır Toshiba’nın üretimini üstlendiği işlemciler, artık Sony tarafından üretilecek.
Sony, Toshiba ve IBM tarafından geliştirilen Cell Broadband Engine adlı işlemcide genel işlemler için PowerPC adlı bir çekirdek ve grafikler için de sekiz adet vektör işlemcisi yer alıyor.
HDTV’lerde, modelleme için kullanılan cihazlarda ve hatta bazı süper bilgisayarlarda kullanılsa da Cell işlemcisinin asıl kullanım alanını PlayStation 3′ler oluşturuyor. (1760 Adet PS3 Bir Araya Gelirse Ne Olur?)
PlayStation 3’lerin kalbini Cell Broadband Engine oluşturuyor
NSM Ortaklığı
Sony ve Toshiba Mart 2008’de Nagasaki Semiconductor Manufacturing (NSM) adını verdikleri ortak bir girişim başlatmış ve Cell işlemcilerini bu ortak şirket üzerinden üretmeye başlamıştı.
Cell işlemcilerin üretim maliyetlerinin azaltılması, üretim hattının geliştirilmesi ve yonga boyutlarının küçültülmesi amacıyla girişilen ortaklık bu amaçlarına ulaşmış gözüküyor.
2007 yılında her bir PS3′ten zarar eden ve oyun satışları ile bunu dengelemeye çalışan Sony, 2010’un ilk çeyreğinde üretim maliyetlerinin uygun seviyeye çekildiğini ve PS3 satışlarından doğrudan kâr etmeye başladığını açıklamıştı.
Her Şey Sony’e Geçecek
Toshiba halen NSM’nin %60′ını elinde bulunduruyor. Geri kalan bölüm ise Sony ve Sony’nin alt kuruluşu Sony Computer Entertainment‘e ait.
Sony ilk olarak üretim işini kendi üzerine almak, sonra da Toshiba ile ortaklığı bitirmek istiyor. Sony’nin bunun için Toshiba’ya 600 milyon $ ödeyeceği söyleniyor.ki şirketin anlaşmak üzere oldukları ve Mart ayında ortaklığın son bulacağı belirtiliyor.
:: Sony sizce ortaklığı bitirme kararını neden aldı?
Normal
0
21
false
false
false
TR
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
Sony’nin
bunun için Toshiba’ya 600 milyon $ ödeyeceği söyleniyor.