Reklam

Sony Xperia E Video İnceleme

35
Reklam

Sony, Xperia E ile beraber yeni nesil giriş seviyesi telefonlarını duyurmuş oldu. Xperia E esasında iki modelden oluşuyor.

İncelediğimiz model sadece E takısıyla geliyor yani tek SIM kart desteğine sahip. İncelememize konuk olmayan diğer bir model ise Xperia E Dual olarak geçiyor. O model de çift SIM kart desteğine sahip. Aralarında başka büyük bir özellik farkı bulunmadığını belirtelim.

3.5 inç 320 x 480 piksel TFT ekran

Reklam

115 gram ağırlığında olan Xperia E’nin pek ince bir telefon olduğunu söyleyemiyoruz. 11mm kalınlığında olan telefon, kendini belli eden bir yapıda. 3.5 inç büyüklüğündeki ekranı sayesinde tek elle çok rahat bir kullanım sunan telefonun çözünürlüğü ise telefonun hangi konumda olduğunu belli ediyor.

320 x 480 piksel ekran çözünürlüğü, hala firmalar tarafından giriş seviyesinde kullanılmaya devam ediyor. Bir diğer kullanılmaya devam eden işlemci ise Qualcomm‘un Snapdragon MSM7227A işlemcisi.

Yıllardır kullanılan MSM7227A’nın geçmişine bakalım

ARM Cortex A5 mimarisini kullanan tek çekirdekli işlemciye Adreno 200 grafik işlemcisi eşlik ediyor. Kullanılan grafik işlemci Open GL 1.1 desteğine sahip olduğu için artık yeni nesil bazı oyunları açmama ya da görsellerde bozulmalar gibi hatalara sebebiyet verebiliyor.

Fakat ekran düşük çözünürlüklü olduğu için, açtığı oyunları yine belli bir seviyenin üzerinde oynatabiliyor. İncelememizde Temple Run OZ ve Dead Trigger oyunlarını inanılmaz hızlı olmasa da, belli bir seviyede oynatabildi.

Qualcomm, MSM7227A işlemcisinin sonuna eklediği A etiketiyle beraber 2011 yılında yenileyerek bu işlemciyi Snapdragon S1 ailesine dahil etti.

A takısı olmayan eski nesil MSM7227 işlemcisi 2008 yılında duyurulmuştu ve bu işlemci 65nm teknolojisiyle üretiliyordu. ARM11 mimarisini kullanan işlemci, MSM7227A ile beraber 45nm seviyesinde üretim teknolojisine ve ARM Cortex A5 mimarisine kavuşmuş oldu.

Sony‘nin 1 GHz hızında çalıştırdığı bu işlemci, neredeyse tüm Android sürümlerini görerek, pek bilinmese de efsane olmuş diyebileceğimiz bir işlemci. Hala Jelly Bean sürümünü çalıştırabiliyor olması da, sanki Android’in pek sistem kaynağı düşmanı olmadığını kanıtlıyor.

Etkileyici pil ömrü

1530 mAh bataryaya sahip olan giriş seviyesi model, zamanında üst seviye özelliklere sahip olan Galaxy S2‘ye benzer bir batarya gücünü, çok daha düşük bir donanımla bizlere sunuyor. Bu da cihaza iyi bir batarya ömrü sunmasını sağlıyor. 6 saat 18 dakika konuşma süresi sunan telefon, 530 saat bekleme süresine sahip. Bizim günlük denemelerimizle cihaz rahatlıkla 1 günü devirebilen bir pil gücüne sahip.

Xperia E ile ilgili daha çok bilgiyi video incelememizde bulabilirsiniz. Ayrıca telefonun teknik özellikleri, fiyatı ve editörün yorumu ise bir arkadaki sayfada yer alıyor. İyi seyirler.

#video_7066#

{pagebreak::2}

Sony Xperia E Teknik Özellikler, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon S1 MSM7227A (tek çekirdek 1 GHz ARM Cortex A5)
  • Grafik İşlemci: Adreno 200
  • Ekran: 3.5 inç 320 x 480 piksel TFT LCD
  • RAM: 512 MB
  • Depolama: 4 GB + microSD
  • İşletim Sistemi: Android 4.1 Jelly Bean
  • Kamera: 3.15 Megapiksel sabit fokus + VGA video kaydı
  • Batarya: 1530 mAh
  • SAR değeri: 0.87 W/kg

Fiyat: 500 – 550 TL aralığı

Sonuç:

Açıkcası giriş seviyesi akıllı telefon seçmek, biraz zor bir karar. Çünkü yazının başında da dediğim gibi pek çok firma, aynı işlemci ve ekran özelliği tercihinde bulunuyor.

Burada yapmanız gereken kamera ve yazılım özelliklerine bakmak. Sony, Jelly Bean kullanarak akıllı bir atılım yapmış. Cihaz akıcı bir çalışma deneyimi sunuyor. Gözle görülür olarak eleştiri yöneltilecek tek yeri kamera gibi gözüküyor. Sony keşke otofokus özelliği ya da LED flaşı bu telefona ekleseymiş.

Artık giriş seviyesinin de özellikleri biraz yukarı doğru yaklaşması gerek. Üst seviye telefonlarla, giriş seviyesi telefonların arasındaki fark, uçurum seviyesine ulaştı.

:: Sony Xperia E’yi beğendiniz mi?

 

35 Yorum

  1. Sonynin ne kadar mantıksız işler yaptığını yine görüyoruz. Xperia sola,u gibi telefonlara jelly bean vermemesi böyle dandik bir telefonda 1530mah batarya kullanıp xperia p, sola gibi daha kuvvetli cihazlara 1300 mah batarya koyup sahiplerini süründürmesi akıl sır ermez işler. Son oalrak bu telefonu alacaklara sözüm sakın böyle bir hata yapmayın sony 3-5 ay içince böyle bir telefonu ürettiğini unutup desteği kesecek arkasında durmayacak ki arkasında durulması gereken telefonları yok saydılar. 550 liraya çift çekirdekli canavar gibi telefonlar alınabilir, uzak durun.

  2. ya bırakın galxy ace çok mu iyi hala 500 tlnin üzerinde ona göre bu cihaz havada kapılır çok yanlı bi inceleme olmuş tolga bırak sen şu sony i çekememeyi yeter ya

  3. aykutyenihan arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum. sola ve u ya donanımı bahane ederek güncelleme vermedi. geldi bu tele jelly bean verdi. sony tellerini alacak kişiler, eski nokia kullanıcı mantığında olmalı. tasarım güzel, renkli ekran, kamerada var tamamdır. yoksa diğer konularda eksiği var. bunları Xperia s kullanıcısı olarak söylüyorum

  4. Böyle yeni diye saçma sapan beş para etmez telefonlar yapacaklarına eski orta seviye telefonların fiyatını düşürüp devam etsinler. Apple ve şimdi biraz samsung bunu yapıyor. Ortalığı gereksiz yerre bi sürü çöp telefonla doldurup kullanıcıları sürekli yüzüstü düşürmek çok kötü bir imaj firma açısından ama anlayana.

  5. 555 liraya ace2, 666 liraya s3mini varken kim napsin, xperia e’yi. Mali-400 ve çift cekirdek işlemcili ayrica bunlar.

  6. Giriş seviyesi telefonu giriş seviyesi gereksinimlerine göre incelesiniz daha mantıklı olur bence.Utanmasınız Xperia Z s4le falan kıyaslaacaksınız…

  7. Bu ne la. Akıllı telefon mu bu? Arayüzde uygulama geçişlerinde kasıyor… Böyle cihazları çıkartmak yerine daha düzgün performanslı cihazlar yapsalar….

  8. 530 tl’ye daha iyi telefonlar alınabilir mi alınabilir.. İşte o alınabilecek telefonları incelemek lazım sırf haber olsun diye doldurmak yerine 2 haftada 1 inceleme yap ama faydalı olması daha iyi değil mi ? Bu incelemeden sonra Tolganın o sözlerinden sonra demek daha doğru olur tabi 😀 kim alır bu telefonu 😀

  9. Artık tek çekirdekli telefon alınmamali bence,uygulamalari kullanirken zorlanirsiniz.Sony cok gereksiz bir telefon cikarmis, tek artisi jelly bean kullanmasi.

  10. Ya o kadar çok gereksiz yorum yapan varki ağzı olan konuşmuş arkadaşım paran varsa bütçen iyise git samsung s4 al git ıphone 5 al hayret bir şey ya

  11. tolga beyı ızledımde Allahın belası cıhaz nerden geldınde ınceledık senı der gıbıydı:))sonyden adam olmaz o kadar dıyım bundan kat kat ıyı donanıma sahıp telefonlara sırf erıcsson ısmı var dıye jb vermeyen fırma zaten o sadık kullanıcı kıtlesını kaybettı gıbı sımdı kım bı telefonu 1 yıl kullanmak ıcın alır o kadar oara verıyoz sony mılletı gorezden gelıyor ama ınadına ben 3 yıl kullnacam ve sony adam olmayana kadarda bır daha sony mony almam tuketıcı taleplerını gormezden gelen sonyı boykot edecegım takı adam olana kadar

  12. iyi 1 cihaz işinizi görürr 1 gz işlemcisi gayet iyi ram seviyesi bu makina için rahat rahat yeter ardaşlar siz bu sony i diger cihazlarla karşılaşrırmayın yani cihaz uzak doğu imalatı diğerleri ise çin imalatı arasındaki en önemli farklardan 1 tanesi bu tolga beyin videosunu izledim bu cihaz başarılı arkadalar siz 500,00tl lik 1 cihazdan daha ne bekliyorsunuz cihaz şahsi fikrimce başarılı yapılmış

  13. arkadaşlar ben 500 tl android telefon alcamda siz bana bir telefon önerirmisiniz benim gözümde lg optumus l5 yada xperia tipo var siz bana hangi telefon önerirsiniz şimdiden tşkler

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version