Reklam

Sosyal Ağlar Herkesi Geçti

0
Reklam

Sosyal ağların popülerliğinin artması insanların İnternet alışkanlıklarını da değiştiriyor. Yapılan bir araştırmada, insanların eskiden İnternet’e girdiklerinde e-postalarını kontrol ettikleri, spor ve haber sitelerine girdikleri belirtilirken artık bu durumun değiştiği ortaya kondu. (20 Milyar Tweet Gönderildi)

 

Reklam

Sosyal ağlar popülerliğini artırmaya devam ediyor

 

Sosyal Ağlar Rakipsiz

Nielsen adlı bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmada, kullanıcıların İnternet üzerinde geçirdikleri vaktin %23′ünü Twitter ve Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde geçirdikleri ortaya çıktı. (Facebook Hayat Kurtardı)

Nielsen’in belirlediği kategoriler arasında en büyük artışı da sosyal ağlar yakaladı. Sosyal ağlarda geçirilen zamanın oranı geçen sene %16′ydı.

{pagebreak::Oyunlar, Videolar ve Diğerleri}

Oyunlar, Videolar ve Diğerleri

Kategoriler arasında ikinci en büyük artışı gösteren ise oyunlar oldu. Bunun da sosyal ağlarla doğrudan ilişkisi bulunuyor. Farmville ve benzeri oyunların popülerliğinin artması, İnternet’te oyun oynama süresinin de artmasına sebep oldu. (Sosyal Ağlarla İlgili Gerçekler)

Sosyal ağlardan sonra İnternet’te insanların en çok vakit geçirdikleri şey %10 ile oyunlar oldu. Daha önce ikinci sırada e-postaları kontrol etmek vardı. Günümüzde, İnternet üzerinde geçirilen zamanın ortalama %8,3′ü e-posta hesaplarında geçiyor.

 

Sosyal ağlarda oynanan oyunlar da çok popüler

 

Portallar Düştü

Yahoo.com, MSN.com gibi portal sitelerine gösterilen ilgi de giderek düşüyor. Daha önceleri büyük oranlara sahip olan portal siteleri artık sadece %4,4′lük bir orana sahip.

Araştırmada, İnternet üzerinde geçirilen vaktin %3,9′unun da video paylaşım siteleri için kullanıldığı belirtildi. Arama motorları ve alışveriş siteleri de bunu takip eden diğer kategoriler oldu. (En İyi Yerli Arama Motorları)

:: İnternet’te geçirdiğiniz vaktin ne kadarını ShiftDelete.Net’te geçiriyorsunuz?

 

 

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version