Geçtiğimiz haftalarda içerik üreticilerle ilgili yeni bir vergilendirme düzenlemesinin meclise taşınacağı açıklanmıştı. Şimdi ise bu açıklamaların ardından konu meclise taşındı ve beklenen karar verildi. İşte TBMM’ye sunulan öneri ve açıklanan karar…
ABD’den Türkiye’nin dijital hizmet vergisine karşı yeni açıklama!
İnternet üzerinden para kazananlara yeni vergi düzenlemesi
Ülkemizde internet üzerinden gelir elde edenler için halihazırda uygulanan bir vergilendirme sistemi zaten mevcut. Örneğin web siteleri ve YouTuber’lar gelirlerine göre bir vergi ödüyor. Ancak şu ana kadar sosyal medyadan gelir elde edenler için resmi olarak bir vergilendirme bulunmuyordu. İşte bugün beklenen açıklama meclisten geldi.
Yeni karara göre sosyal medya üzerinden gelir elde eden kişiler, artık yüzde 15’lik bir stopaj vergisine tabi tutulacak. Bu, kazancı 640 bin TL’ye kadar olan kişileri kapsayacak.
Öte yandan küçük esnaf olarak kabul edilen ve kazançları 850 bin TL’ye kadar olanların kazancı ise gelir vergisinden istisna olacak.
Yasayla elektronik ortamda vergi uygulamalarında da yeni bir düzenleme olacağı duyuruldu. Bu bağlamda Vergi Usul Kanuna göre ‘elektrik defter beratı’ ve ‘elektronik muhasebe fişi’ tanımları da artık hayatımızda yer alacak.
yni küçük YouTuberlar dan para alınmıycak belirli bir gelire kadar büyüyünce alıncak ? mı doğru mu anladım. kanal açıcam da ☺️☺️
kişi ayda 50000₺ kazanacak sadece stopaj ödeyecek. normal esnaf her türlü vergiyi ödeyecek. işçinin maaşının 1/3’i vergiye gidecek. ne güzel düzenleme.
Bu düzenleme uygulama geliştiricilerinide kapsiyormu? Birde artık şahıs şirketi fln kurmaya gerek kalmadımı? Yani bu vergi tam olarak nasıl ve nereden kesilecek?
Bie bundan vergi almıyorlardı tamamdır o da oldu