Reklam

Sosyal Medya’da Kişisel Markalaşma-5

0
Reklam

Etkinliklerinize takipçilerinizi de davet edin. Düzenlediğiniz etkinliklerde müşterileriniz de bulunmalı. Etkinliğinizde bir şey satmayacak olsanız dahi müşteri sadakati için onları da çağırın.

Katıldığınız etkinlikleri canlı olarak paylaşın. Ev sahibi olmadığınız etkinliklerde olan biteni takipçilerinizle de paylaşın. Müşteriniz sektörünüzdeki güncel gelişmeleri takip etmek isteyebilir, sizin sektörünüzde aktif olmanız size olan sadakatini arttırabilir.

Reklam

Katıldığınız seminerlerde konuyu aktardıktan sonra takipçilerinizden sorular isteyebilirsiniz. Orada olmamalarına rağmen seminerdeki konuklara sorularının iletilmiş olması takipçilerinizin hoşuna gidecektir.

Projelerinizden bahsedin. Çalışanlarınızla gerçekleştirdiğiniz beyin fırtınasının ardından açıklanabilir fikirlerinizi paylaşın. Müşterilerinizden geribildirim alın. Böylelikle onları da beyin fırtınanızın içine dahil etmiş olursunuz.

Bazen provakatif olun. Trollük kötüdür ama daima değil. Güzel planlayıp ufak provokelerde bulunabilirsiniz. Sınırı aşmamaya dikkat edin.

Tüm sorulara cevap verin. Sizinle dalga geçen bir gönderi alsanız dahi üslubunuzu bozmadan cevap verin. Cevapsız hiçbir soru bırakmayın.

Hatırlatmalarda bulunun. Kişisel hesaplarda “Yarın erken kalkacaksın artık uyu” gibi gönderiler, kurumsal hesaplarda ise “saatlerinizi bir saat geri almayı unutmayın ki yarın şaşırmayın” gibi paylaşımlar yapılabilir.

İncelemelerinizi aktarın. Bir kitap, hizmet ya da ürün hakkında düşüncelerinizi paylaşın. Ancak bunu kurumsal hesabınızdan yaparken reklam almış hissi uyandırmamaya dikkat edin.

Sevdiğiniz restoranları paylaşın. Yemek yediğiniz yerleri bir gurme edasıyla değerlendirebilirsiniz. Reklam korkusuna kapılmanıza gerek yok zira herkes yemek yiyor ve deneyimlerinizi paylaşmak ve takipçilerinizden deneyimlerini paylaşmalarını istemek etkileşimi arttıracaktır. Şehir dışında bir konferansa gitmeden önce o şehirdeki en iyi restoranı öğrenmeye çalışın.

Takipçilerinizle gerçek hayatta buluşun. Onlarla buluşmalar organize edin. En kaliteli geribildirimleri yüzyüzeyken alırsınız. Birebir görüştüğünüz insanların takip sadakati çok daha fazladır.

Seyahatlerinizde check-in yapın. Check-in’lerinize yapılacak dönüşler sayesinde müşterilerinizle tanışabilirsiniz. Müşterinizle tanıştıktan sonra onunla birlikte paylaşacağınız bir fotoğraf kurumsal olarak imajınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Başarıları yayınlayın. Aldığınız bir sertifika, ödül vb. başarılarınızı yayınlayın. Ayın elemanı gibi motivasyon araçları kullanıyorsanız bunları da Sosyal Medya’ya taşımanızda fayda var.

Konuk bloggerlar alın. Blogunuzda sadece siz yazmayın. Her hafta başka bir bloggerı davet etmeye çalışın. Sektörünüzle ilgili konularda yazsın. Konuk yazarın çevresinin dikkatini çekmiş olursunuz.

Serimizin 6. bölümü gelecek yazıda sizlerle.. 

:: Yazımız yararlı oldu mu?

Yazan: Haydar Özkömürcü

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version