İster WordPress olsun ister Blogger tabanlı olsun ister Tumblr olsun bir konuda uzmanlığı olduğunu iddia eden herkesin bir kişisel bloga sahip olması ve becerilerini, uzmanlık alanını buradan anlatıyor olması artık neredeyse şart haline geldi. Çünkü insanlar sizin isminizi duyduğunda ilk olarak Google’da aratmakta, sonunda sizin sadece Facebook hesabınızla karşılaştığında ise aslında online itibarınız onun gözünde yerle bir olmuş oluyor.
İnsanlara uzmanlığınızı kanıtlayabileceğiniz, özgürce kendinizi gösterebileceğiniz bir platform kişisel blogunuz. Linkedin’de ya da Facebook’ta ya da diğer mecralarda hep bir kısıtlama vardır ancak kişisel blogları dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
İsminize sayfa açın
Şahsi önerim WordPress tabanlı bir kişisel blog açmanız ve size ait -adsoyad.com- bir domain almanızdır. Ad ve soyadınızdan oluşan bir domain daima aramalarda ilk sıralarda çıkacaktır. Bu da insanlara kendinizi dilediğiniz şekilde tanıtabilme fırsatı verecektir. Domain ve siteyi barındırma (hosting) size yıllık ücreti ise ortalama 20TL civarında bir şey olacaktır.
Ayrıca bir webmaster ile çalışmanıza da gerek yok. WordPress’in kurulumunun ardından kullanıcı paneli oldukça basit ve işlevsel. İçeriğiniz kaliteli olduktan sonra da kimse kişisel web sitenizin tasarımının basit ya da çirkin olduğu ile de ilgilenmeyecektir.
Şahsi blogumuzu açtık, peki kaliteli içerikleri nasıl sağlayacağız. Şahsi blog için ilk etapta hit önemli değildir. Sadece SEO’ya odaklanmak yeterli. İsminiz yazıldığında ya da uzmanlık alanınız yazıldığında ilk sıralarda çıkıyorsanız bu işi başardınız demektir. Ancak ilk sıralara yükselmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Arama motorlarının önemini kavrayan herkes özel SEO çalışmaları yaptırarak sonu gelmeyen bir rekabet içerisindeler.
Bu nedenle uzmanlık alanınızdaki rakiplerle aranızdaki farkı kapatabilmenizin tek yolu kaliteli içerik üretmekten geçiyor. İçeriğiniz özgün ise Google bu içeriği çok seviyor ve ilk sayfaya taşıyor. Ancak içeriğiniz (ç)alıntı ise kişisel markalaşma açısından herhangi bir şey beklemeyin. Bırakın insanlar sizin içeriğinizi çalmaya uğraşsınlar. Google bunları da görüyor ve Pagerank’inizi ona göre ayarlıyor.
Sektördeki gelişmelerden bahsedin
Kişisel blogunuzda sektörünüzle ilgili gelişmelerden bahsedin. Bir haberi ilk olarak siz yayınlamak zorunda değilsiniz. Ancak sektörünüzle ilgili sıcak bir gelişmeyi alandaki uzman olarak ilk yorumlayanlardan biri siz olmalısınız.
Bu sizi diğerlerinden farklı kılacaktır. Bu durum süreklilik arz ettiğinde ise insanlar sektördeki yeni bir gelişme hakkında fikir edinmek için ilk olarak sizin blogunuzu ziyaret etmeye başlayacaktır. Böylelikle kişisel markalaşmanızda ilgili ikinci adımı da atmış olacaksınız.
:: Kişisel Markalaşma hakkındaki tavsiyelerimiz yararlı oldu mu?
Yazan: Haydar Özkömürcü
Yani ben bu sosyal medyaya çok şaşırıyorum. Millet ne kadar içinde böyle. Yararlıda değil. Eğlence maksatlı hep. Millet pc içinde tuvalet olsa ona gidecek ya. Çok abartıyı seven Bi toplumuz yahu memurlar milletin işini görmeyip oyun oynuyorlar. Artık mantık sınırları aşıldı yani. Dikkatli olmakta fayda var