Reklam

Spam Postalarda Yüzde 20 Artış Var

3
Reklam

Kaspersky Lab, 2011 yılı 3. Çeyrek Spam Raporu’nda spam trafiğinde yer alan sahte e-postaların oranının yüzde 0,1’den yüzde 2’ye yükselerek toplam yirmi kat arttığını açıkladı. Raporda Hindistan (yüzde 0,7), Endonezya (yüzde 4,7) ve Brezilya (yüzde 0,8) ise en çok spam yayan ilk üç ülke arasında yer aldı.

Kaspersky Lab tarafından hazırlanan rapora göre sahte e-postaların oranı dikkat çekici bir şekilde artarken, saldırı teknikleri de bir o kadar çeşitlilik göstermeye başladı. Bu dönem içerisinde saldırganlar, kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak için online oyunlar adına e-postalar göndererek veya büyük kuruluşlar adına tıklandığında kimlik bilgilerini çalmak için sahte uyarılar göndererek daha önce de denenmiş hileleri kullandı.

Reklam

Dolandırıcıların geleneksel bankalara olan ilgisi azalıyor

Çok kademeli saldırıların artık giderek yaygınlaştığını belirten Kaspersky Lab konuyu bir örnekle şöyle açıklıyor: “Kullanıcılara ankete katılma karşılığında para kazanacaklarını söyleyen davetiyeler gönderiliyor. Linki takip edip müşteri memnuniyeti formuyla karşılaşan kullanıcılar bu formu dolduruyor ve formu gönderdikten sonra, vaat edilen ödemeyi yapmak üzere tüm kredi kartı bilgilerini isteyen başka bir forma yönlendiriliyor. Bu yöntem herhangi bir nakit ödeme yapmaktan çok hesapları ele geçirmek icin kullanılıyor.”

{pagebreak::2}

Kaspersky Lab 2011 3. Çeyrek Spam Raporu’na göre dolandırıcılık e-postaları, çok az artışla tüm sahte e-posta trafiğinin yalnızca yüzde 0,03’ünü oluşturuyor. Facebook üzerinden yapılan saldırılardaki yüzde 5 oranındaki artış ise Facebook’un dolandırıcılık konusunda en popüler hedefler sıralamasında 5. sıradan 3. sıraya yükselmesine neden oldu. Kaspersky Lab daha önce hazırladığı spam raporlarında, dolandırıcıların geleneksel bankalara olan ilgisinin nasıl azaldığını göstermişti. Bu kez ise tarihte ilk defa, 2011 3. Çeyrek Top 10 listesinde yalnızca iki banka tespit edildi.

E-posta eklerini açmadan önce bir kez daha düşünün

Rapor sonuçlarına göre, kötü amaçlı ekler içeren istenmeyen e-posta sayısındaki artış, 2011 3. çeyreğinde de kullanıcıları tehdit etmeye devam etti. Spam gönderenler, kullanıcıları ekleri açmaları için onları kandırmada standart hilelerin yanı sıra bazı çok yönlü yöntemler de kullandı. Kullanıcıların kötü amaçlı olduğunu anlamadıkları e-postalara ilgi gösterip açacaklarını umut eden dolandırıcılar, popüler diğer yöntemler arasında; dikkat çekici konular içeren e-postalar, şifreli metinler ve kötü amaçlı ekler içeren e-postalar kullandı.

Genel olarak, 2011 3. çeyreğinde kötü amaçlı ekler içeren e-postaların ortalama oranı yüzde 1,17 artarak yüzde 5,03’e ulaştı. Daha önceki iki çeyrekte de olduğu gibi, Rusya ve ABD e-posta trafiği yüzde 9,8 ve yüzde 9,5 olmak üzere kötü amaçlı ekler içeren e-postaların büyük bir bölümünü oluşturuyordu. İngiltere bir önceki çeyrekte yüzde 1,1 oranında yükselme göstererek tespit edilen tüm kötü amaçlı ek içeren e-postalar içerisinde yüzde 7,3 oranla üçüncü sıraya yerleşti.

:: E-Posta kutunuzda istenmeyen postalarda bir artış gördünüz mü?

3 Yorum

  1. Evet doğru diyorlar valla, msn adresimi kapatmıştı, makrasoft zar zor kurtardım, halbu ki msni hafta 2 kere anca açıyorum.

  2. aynen arkadaşlar ya böyle reziillik olamaz hergün 50 posta geliyorsa 40’ı spam 6 sı facebook geri kalanı da bi işe yaramaz. Artık bunu çözecek bi teknoloji filan yapsınlar ya

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version