Yıldızı Half-Life 2‘yle parlayan Steam adlı platform aslında tüm oyun severlerin mutlaka kullanması gereken bir yazılım. Bu platform üzerinden, yeni çıkan oyunları satın alabiliyorsunuz. Ayrıca, kendinize bir arkadaş listesi oluşturup onlarla online oyun keyfini yaşayabiliyorsunuz.
Steam‘i en ilgi çekici kılan özelliği ise platformun oyunlarda bazen yüzde 50‘yi bile geçen indirimler yapması. Bu program üzerinden satın aldığınız oyunları ise direk bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Programı daha iyi kullanmanız için adım adım Steam‘in ayarlarını size anlatacağız. Bu hafta yazılımı kuruluş, kullanıcı hesabı alma gibi detayları sizlere aktardık.
{pagebreak::Programa nasıl ulaşabilrisiniz?}
Programa nasıl ulaşabilrisiniz?
Steam‘i kullanmak için ilk önce platformu yöneteceğiniz bir program yüklemeniz lazım. Bu ufak programın içerisinde, oyunlarınızın listesi, Steam‘in reklam ve haber alanı bulunuyor.
Ayrıca, arkadaş listeniz ve o kişilerle konuşmanız için gerekli özel bir sohbet programıda bu platforma dahil. Steam’e a Half-Life‘ın da yapımcısı olan Valve‘in sitesinden ulaşabilrisiniz. Yazılımı indirmek için bu linke tıklayın.
{pagebreak::Programı yükleme}
Programı yükleme
Steam’i yüklerken öncenllikle dikkat etmeniz gereken unsur, programın kurulu olacağı hard disktir. Çünkü, bundan sonra satın alıp kullanacağınız tüm oyunlar sadece bu sabit diske kayıt edilecek.
En boş olan diskinizi seçtikten sonra ise, programı kurmaya başlayabilirsiniz.
{pagebreak::Kullanıcı hesabı oluşturma }
Kullanıcı hesabı oluşturma
Steam‘daki kullanıcı hesabınız aynı zamanda sizin tüm oyunlarda görünecek olan adınızdır. Bu yüzden kendinize bir takma ad seçerken, bunun ciddiyetinin farkında olun. Yükleme işlemi bittikten sonra karşınıza gelen ekranda kendinize yeni bir kullanıcı adı oluşturun.
Kullanıcı adı seçtikten sonra, kendinize bir de şifre atamanız gerekiyor. Bu konuda da atayacağınız şifreyi unutmamayı dikkat edin. Çünkü, Steam‘daki arkadaş listeleri ve oyun şifreleri tek bir kullanıcı adı için özeldir. Eğer şifreniz kaybolursa, oyun arşivinizde kayboluyor.
Eğer kullanıcı adınız, kullanılmışsa, Steam size alternatif yeni isimler oluşturmanız için yardımcı olur. Önümüzdeki yazımızda, Steam ayarları ve oyun satın almayı anlatacağız.
:: Steam’i hiç kullandınız mı? Programla ilgili en çok merak ettiğiniz konular nelerdir?
düzeltme: steam id sadece login olurken hatırlamanız gereken bir isim, daha sonradan profilinize girdiğiniz nick görünen nickiniz oluyor, kimi oyunlar bu son nicki direk oyunlarda kullanıyor, kimisinin oyun içi nick kısmı geçerli oluyor.
Bir çok kere cebit’e katılımcı olarak katıldık.
Şunu söyliyeyim; cebit Türkiye’de tam bit fiyasko!