İnsansız hava aracı(drone) çalışmaları gün geçtikçe artarak devam ediyor. Hem de oluşum amacından sapmayı dahi göze alarak!
Geek haberine göre Johns Hopkins Uygulamalı Fizik Laboratuvarı, insansız hava araçlarının oluşum amacına aykırı bir drone ürettiler.
Üretilen drone’un çağdaşları arasında farkındalığını yaratan özelliği ise, uçmak yerine yüzmesinden ileri geliyor.
Johns Hopkins Laboratuvarlarının üretimini gerçekleştirdiği drone, aylarca suyun altında çalışabiliyor.
İskandinav kökenli deniz canavarı mitolojisi Kraken’den esinlenerek yapılan Cracun, ahtapotu andıran bir görüntü barındırıyor.
Cracun asıl işlevi “uçmak”ı yerine getirirken, kullanıcının isteği doğrultusunda suyun içerisinde girebiliyor.
Suyun içerisinde de hareket kabiliyetini kaybetmeyen Cracun, hiçbir hasara sahip olmadan sudan çıkabiliyor.
#video_11447#
İnsansız hava aracı (Drone) teknolojisinin her geçen gün gelişerek devam ettiği konusunda hem fikiriz. Uçan ve yüzen dronelardan sonra, bu insansız hava araçlarının neler yapabileceğine hep beraber tanık olacağız.
:: Yüzebilen insansız hava aracı Cracun’a sahip olmak ister miydiniz?
Yanlız o motorlar su için tasarlanmış malzemeler değil. Sık sık suyla teması motor ömrünü olumsuz yönde etkileyecektir. Ayrıca neden bir drone un su altına inmesi gereksin? Ayrıca su altında iken kaç metre derinliğe kadar kumanda edilebilecek. Kumanda ile iletişimi kaybettiğinde ne yapacak? Hadi bunları geçtim su altında kamera aydınlatma ister. Bazı durumlarda aydınlatmada kar etmez, su altında yolunu nasıl bulacak? Sonar modülü mü var? En başta da dediğim gibi neden bir drone un su altına inmesi gereksin?
motorlar iyi gelişmiş su altı çekimleri vs artık daha kolay olur….