Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Suç Makinesi Virüs Buhtrap ile Tanışın!

    Siber saldırılar ve kimlik avı ile kişisel bilgisayarlara sızılmasına; Cryptolocker virüsüne bulaşan kişilere yardım etmeye alıştığımız bir dönemden geçiyoruz. Bilgisayar kullanıcılarının genellikle bilinçsizliği yüzünden kullanıcılar virüslere maruz kalıyorlar. Anti-virüs yazılımları ise özellikle iş yerindeki PC’lerin donanım anlamında pekiyi olmamasından dolayı gereksiz kasılmalara sebep olduğu için kullanıcılar tarafından pek tercih edilmiyor. Bu da bizlerin saldırılara her daim açık ve hazır olmamamızı beraberinde getiriyor!

    Rusya’da ortaya çıkan bir casus yazılım ise bilgisayarından özellikle bankacılık işlemi yapan kişilerde tedirginlik yaratmaya başladı. Çok zekice çalışan bu zararlı yazılımın adına ‘Buhtrap’  deniyor. Buhtrap kelimesi; muhasebeci anlamına gelen  ‘Buhgalter’ ve tuzak anlamına gelen  ’trap’ kelimelerinden türetildi.

    Reklam
    Reklam

    Buhtrap bilgisayarımıza nasıl bulaşıyor?

    Buhtrap virüsü bir Word belgesinin içine gizleniyor ve kullanıcılara Rusya’nın en büyük GSM Operatöründen gelen bir faturaymış gibi sunuluyor. Sizde bu tuzağa düşmek istemiyorsanız zamansız gelen faturaları açmadan önce 2 kez düşünün deriz.

    Buhtrap Bize Nasıl Zarar Veriri?

    Buhtrap yazılımı, bilgisayarların uzaktan kontrol edilmelerine izin veriyor ve kullanıcı hareketlerini kayıt ediyor. Yazılım, suçlulara backdoor yani arka kapı kurmalarına izin veriyor. Hackerler, böylelikle kullanıcının hesap bilgileri ve şifrelerini alabiliyor hatta yeni bir hesap yaratabiliyorlar. Ayrıca keylogger yani klavye okuyucu ve clipboard hırsızı yani kopyala-yapıştır için kullanılan belleğin kopyalanmasına yönelik yazılımları da yükleyebiliyorlar

    Reklam
    Reklam

    Korunmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

    Virüslerden korunmanın en etkin yolunun hiç bilgisayar kullanmamak olduğunu baştan belirtelim ama bunu yapmamızın artık imkânsız olduğu da ortada bir gerçek. Bundan dolayı sizlere kesinlikle sürekli güncelleme alan iyi bir virüs programı kullanmanızı öneriyoruz. Virüs programlarını alırken muhatap bulabileceğiniz bir şirket ile çalışmanızı öneriyoruz.

    Size sürekli destek vermeyi taahhüt eden firmaları tercih edin. İllaki virüs programı kullanmak istemiyorsanız bilgilerinizi günlük olarak harici bir HDD’ye kaydedebilir ve PC ile bankacılık gibi işlemleri yapmayabilirsiniz. Özellikle Mail ve Facebook gibi kullandığınız uygulamaların şifrelerini Büyük harf, küçük harf, sayı ve noktalardan oluşturun ve her sosyal medya için ayrı bir şifre girmeye özen gösterin.

    :: Siber saldırılara karşı önlem alıyor musunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    11 Yorum

    1. Seyhoo

      FileCoder’den tehlikeli olamayacaðý kesin. Ayrýca Buhtraplara en iyi çözüm yine ESET’te.

    2. SDN Okuru

      Kurun linux keyfinize bakın 🙂

    3. SDN Okuru

      arkadaşlar bu kadar kasmaya gerek yok
      sanal alem işlerini sanal makinalarda yapın
      bankacılık vs normal işlemlerinizide kendi pc nizde hiç antivirüse gerek yok

    4. SDN Okuru

      kurtuluş linux te arkadaşlar. Bu arada Pardus un yeni versiyonu çıkmış. Çokta güzel olmuş.

    5. SDN Okuru

      En iyi antivirus hangisi?

    6. SDN Okuru

      Cripto yaktın arşivimi bekliyoruz cözümü

    7. SDN Okuru

      spamlara hiç bakmıyorum rahatım

    Diğer yorumları gör (10) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap