Günümüzde meydana gelen teknolojik gelişmeler, oldukça şaşırtıcı bir konuma geldi. Bunlardan biri de Güney Kore’nin başkenti Seul’de ortaya çıktı. Güney Koreli şirket Hyundai, yan kuruluşu 42 Dot aracılığıyla ilk sürücüsüz otobüs güzergahını başlattı. Ortaya çıkan bilgilere göre bu otobüs yolculuğunun hiçbir maliyeti yok.
Kendi kendine giden otobüs için rezervasyon yapmak gerekiyor
Hyundai, yan kuruluşu olan 42 Dot aracılığıyla insanlar için ilk sürücüsüz otobüsü çıkardı. Gelen haberlere göre geçtiğimiz cuma günü Güney Kore’nin başkenti Seul’de otobüs, ilk güzergahına çıktı. Cheonggyecheon bölgesindeki sürücüsüz otobüs güzergahının toplam uzunluğu yaklaşık 3.4 kilometre.
Bu otobüse ücretsiz binmek için ise mobil uygulama üzerinden rezervasyon yapmak gerekiyor. Uygulama ile rezervasyon yaptıktan sonra insanlar, belirlenen iki durakta otobüse binmeyi beklemelidir. Rotanın tamamı ise toplam 20 dakika sürüyor.
Rusya kan kaybediyor! Yandex’ten tartışma yaratan karar
Şu anda ücretsiz olan otobüs yolculuğu özellikle bazı yolcuların rahat hissetmemesine neden oluyor. Bunun nedeni ise otobüsün kendi kendine gitmesi. Ancak sürücüsüz otobüs, farklı teknolojilerle kaplı olması bakımından birçok şeyi tanımlayabiliyor. Bunlar arasında bitişik bölgelerdeki ögeler, trafik ışıkları, yayalar ve engeller yer alıyor. Ayrıca otobüs, sollama, engellerden kaçma ve acil frenleme gibi görevleri de yerine getirme kapasitesine sahip.
Otobüsün görüntüsü ise normal otobüslerden biraz daha farklı görünüyor. Yeni sürücüsüz otobüs, yuvarlak kenarlara ve büyük pencerelere sahip. 42 Dot’ta otonom sürüş başkanı Jeong Seong-gyun, tasarımın bilerek böyle yapıldığını söyledi. Ayrıca “Gelecek bu,” dedi. Ek olarak otobüslerin yeni bir tasarıma ihtiyacı olduğunu da belirtti.
Bununla birlikte bu modellerin, maliyetleri düşürmeye ve seri üretimini hızlandırmaya yardımcı olan kompozit malzemelerden yapıldığını söyledi. Şirketin hedefi ise teknolojiyi ucuz, güvenli ve erişilebilir bir çözüm haline getirmek.
Peki, siz sürücüsüz otobüs hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bunu ülkemizde gerçekleştirmek mümkün mü? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
her şey bitti bir şoför tasarrufu mu kaldı boş gereksiz bir çalışma hele ki toplu taşıma için çok tehlikeli durum