Gençler arasında en popüler sosyal ağ ünvanına sahip Twitter’da , fenomen olma amacı taşıyan bir çok insan her gün takipçi satın alıyor. Peki bu satın alma işlemi ne kadar mantıklı? Sizler için bunu denedim ve bir takım sonuçlar çıkarttım.

Öncelikle hiç takipçisi olmayan yeni bir Twitter hesabı açtım ve araştırdığım bir kaç site içerisinde en çok güvendiğimden 3000 takipçi satın aldım. Fiyatlar eskisi kadar uçuk değildi. 3000 takipçi için 30 TL’yi Paypal hesabı yardımı ile satıcıya gönderdim.

Takipçiler yaklaşık 30 dakika içerisinde hesabıma ulaştı. İlgi çekici olduğunu düşündüğüm bir kaç tweet paylaştıktan sonra, kimsenin ilgilenmediğini, hatta takipçi sayısının hemen azalmaya başladığını farkettim. İlk gün içerisinde 3000 takipçiden 500’ü takibi bırakmış ve sadece 2500 takipçi kalmıştı. İlk haftaya gelindiğinde ise takipçilerin yarısı takibi bırakmış, hesapta yaklaşık 1500 takipçi kalmıştı.

Şu zamana kadar kendi kişisel hesabımda ilgi çeken tweetleri orada da paylaşmama rağmen kimse tarafından retweetlenmemiş, favorilere eklenmemişti. Muhtemelen yazılan hiç bir tweet, para ile satın alınmış takipçilerime ulaşmıyordu.

{pagebreak:::: 2} Satın Alınmalı mı?

Takipçi sayısının azalabileceği zaten satıcıların sitesinde bulunan bir bilgi. Ancak hiç bir takipçinin sizi umursamayacağı, herkesin kendi dünyasında olduğu hatta yazdıklarınızı okumadıkları bilgisi hiç bir sitede yer almıyor.

Twitter’da para ile satın alınan veya çeşitli değişim programları yardımı ile elde edilen takipçilerin amacı da sizin gibi fenomen olmak olduğundan kimsenin ilgilenmemesi normal. Satın almak yada almamak çoğu konuda olduğu gibi sizin kişisel tercihlerinize bağlı.

Eğer kimse sizi umursamasa bile tek amacınız takipçi sayısının yüksek olduğunu görüp sevinmek ise alın ancak 3000 kişi ise onu 1500 olarak düşünün ki takipçi sayısı azaldıkça şaşırmayın. Ama kendinize has bir kitle oluşturmak, sizin söylediklerinizin dinlemelerini sağlamak istiyorsanız, kesinlikle bu işe bulaşmamanız gerek.

:: Twitter’da takipçi satın aldınız mı?