Yerli otomobil hakkında yeni açıklama geldi. Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu’yu bir araya getiren OGG ilk resmi açıklamayı yaparak önemli bilgileri paylaştı. 2 Kasım 2017’de imzalanan protokolün ardından, 5 büyük şirket yaptığı duyuruyla 3 farklı yerli otomobil modelinin yolda olduğunun müjdesini verdi.
Yerli otomobil müjdesi verildi! İşte resmi açıklama
Yayınlanan resmi açıklamada otomobiller için yol haritası çizilirken, 15 yıllık yatırım ve planlardan bahsedildi. İşte yapılan resmi açıklamadan önemli satır başları:
• Türkiye’nin Otomobili’ projesinin uzun soluklu bir yatırım planlaması gerektiğinin farkındayız. Üç fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlarımızı hazırlamaktayız.
• Orta vadede tek bir platform üzerinde üretilecek 3 farklı elektrikli araç modelinden oluşacak otomobil portföyü, Türk halkının ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak detaylandırılmaktadır.
• Uluslararası markalar ile rekabet edecek yerli marka araçların ilk modelini daha önce açıklandığı gibi 2019 yılında prototip, 2021 yılının sonunda seri üretime geçiş olarak planlamaktayız.
• Öncelikle Türk halkının beğenisine sunulacak olan ‘Türkiye’nin Otomobili’ en yüksek standartlarda üretilecek ve geliştirilecek olup, sanayimiz ve teknolojimiz açısından da bir kaldıraç vazifesi görecektir.
• İkinci etapta, elektrikli Türk araçlarını sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünya pazarında talep gören uluslararası bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz.
• Tüm bu planlama çalışmalarımızı yürütürken önümüzdeki aylarda kurmayı planladığımız şirketimizin kilit yöneticilerini belirlemek üzere kapsamlı bir süreç yönetiyoruz.
Elbette araçların elektrikli olması ve 5 babayiğidin trendleri takip sözü oldukça önemli. Yine de açıklamanın sonunda kamuoyunu uyarmayı da ihmal etmiyorlar. OGG dışından ve resmi açıklamaların haricinde yapılan hiçbir habere itibar edilmemesi gerektiğinin önemle altını çiziyorlar.
İşte yerli otomobilin koordinatörü
Yerli otomobil projesinin koordinatörü olacak yöneticilerinden ilki Nobel ödüllü ilk Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yeğeni Metin Sancar oldu. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan Metin Sancar, yaklaşık 21 yıl çalıştığı Aselsan’da Hava ve Deniz Programları Direktörü olarak görev yaptıktan sonra, TAI’ya geçerek TAI Helikopter Grup Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye’nin geliştirdiği milli helikopterin başında yer alan Metin Sancar, yaklaşık 4 aydan bu yana serbest çalışıyor. Yani Türkiye’nin milli helikopterinden sonra milli otomobiline de Metin Sancar imzasını atacak.
Bakalım bizleri bu süreçte neler bekliyor?
:: 3 modelin birden gelecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}