Reklam

Tarihin En iyi 10 Korsan Oyunu

9
Reklam

Korsanlık oyunları (korsan oyunlarla karıştırılmasın 🙂 denizcilikle ilgilenen ya da merakı olan herkesin ilgisini çekmektedir. Vakti zamanında Pirates! ile başlayan bu çılgınlık, ilerleyen yıllarda her geçen gün daha da gelişerek devam etti. İşte ShiftDelete.Net ekibi tarafından seçilen tarihin en iyi 10 korsan oyunu:

Not: Oyunlar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

Reklam

{pagebreak::bir}

Age of Sail 2

İlk oyundan sonra büyük bir çıkış yapan Age of Sail‘de sadece tek bir gemiyi değil, tüm filoyu yönetme şansına sahiptik. Oyunu farklı kılan pek çok özellik bulunmasına karşın, çeşitli teknik problemler yüzünden beklenen ilgiyi göremedi.

Geliştirici: TalonSoft
Yayıncı: Akella 

{pagebreak::iki}

Cutthroats: Terror on the High Seas

Age of Sail 2 gibi başarılı 3D grafiklere sahip olmasa da Cutthroats: Terror on the High Seas, oyuncuları tam bir korsan gibi hissetmelerini sağlıyordu. Korsanlık oyunlarının anda değiştiren karaya çıkartma özelliği ve en güzel özelliği diyebiliriz.

Geliştirici: Hothouse Creations
Yayıncı: Eidos Interactive 

{pagebreak::uc}

Gloriana

Sabahlara kadar oynayıp, gözlerimin şişmesine sebep olan bu oyunda, İngiliz Kraliçesi Elizabeth‘e hizmet eden bir denizciyi yönetiyorduk. Zamanla ister ticaret yaparak, ister düşman gemilerini ele geçirip satarak kazandığımız paralarla halkın ihtiyaçlarını karşılıyorduk. Biraz diplomasi, biraz da para sayesinde kraliçenin sağ kolu olmak oyunun hedefiydi.

Geliştirici: Ascon GmbH
Yayıncı: Ascon Gmbh 

{pagebreak::dort}

Monkey Island Serisi

Daha ilk oyunda büyük bir ilgi uyandıran ve en sevilen macera oyunlarından Monkey Island serisi, özellikle üçüncü bölümüyle gönüllerde taht kurdu. Monkey Island, diğer oyunlardaki gibi gemi yönettiğimiz bir oyun değildi. Ancak korsan temalı en güzel macera oyunudur.

Geliştirici: Lucas Arts
Yayıncı: Lucas Arts

{pagebreak::bes}

Pirates of the Burning Sea

Gelmiş geçmiş en iyi korsan temalı MMORPG oyunu olan Pirates of the Burning Sea‘de Karayipler’de hakimiyet kurmak isteyen İngiltere, Fransa, İspanya gibi ülkelere hizmet etmek için monitör karşısına geçiyoruz. Ancak isterseniz oyunda korsan olup, bu ülkelere terör estirebilirsiniz.

Geliştirici: Flying Lab Software
Yayıncı: Sony Online Entertainment

{pagebreak::alti}

Port Royale 2

Port Royale 2, üç boyutlu bir dünyada geçmiyor olmasına karşın oldukça zevkli bir denizcilik oyunuydu. Oyunda isterseniz ticarete atılabilir, isterseniz diğer gemilere saldırarak ganimet elde edebilirsiniz. Oyunun özellikle ticaret özelliği oldukça gelişmiş seçenekler sunuyor.

Yapımcı: Take Two
Yayıncı: Ascaron Entertainment 

{pagebreak::yedi}

Sid Meier’s Pirates!

Sid Meier‘ın klasik oyunun yeniden revize edilmesiyle 2004 yılında bizlerle buluşan bu oyun, oldukça başarılı bir animasyonla başlıyor. Hikayeye göre çocuk yaşta ailemiz kaçırılıyor ve biz de bundan sonra sıradan bir gemici olarak başladığımız denizcilik maceramızda, kaptanlığa kadar yükselip ailemizi buluyoruz.

Yapımcı: Firaxis
Yayıncı: Atari

{pagebreak::sekiz}

Puzzle Pirates

Birbirinden eğlenceli puzzle‘lardan oluşan Puzzle Pirates, Java yüklü tüm bilgisayarlarda internet bağlantısı ve bir web tarayıcısı olduğu sürece oynanabiliyor. Özellikle arkadaşlık ortamının çok iyi olduğu bu MMORPG oyununda saatlerce bulmacaların başından kalkamayacak, kendi geminizin kaptanı olmak için günlerce sefere çıkacaksınız.

Yapımcı: Three Rings Design
Yayıncı: Ubisoft

{pagebreak::dokuz}

Sea Dogs

Sea Dogs, gerek grafikleri, gerek gerçekçi navigasyon öğeleri ve gerekse de hikayesiyle oldukça başarılı bir korsan oyunu. Zamanın muhteşem 3D grafiklerine sahip oyunda, hem karakterinizi level atlıyor hem de geminizi upgrade edebiliyordunuz. 

Yapımcı: Bethesda Softworks
Yayıncı: Akella

{pagebreak::on}

Tortuga: Two Treasures

Sid Meier’s Pirates’dan sonra çıkmış olsa da Tortuga: Two Treasures ne yazık ki Pirates’ın başarısını yakalayamadı. Oldukça başarılı grafikleri ve savaş sistemiyle dikkat çeken oyunda sonu olmayan maceralara atılmak mümkündü.

Yapımcı: CDV Software
Yayıncı: Ascaron

:: En sevdiğiniz korsan oyunu hangisi?


 

9 Yorum

  1. Türkçe yazı içerisinde ingilizce kelime kullanmanın manası nedir? Upgrade yerine büyütmek geliştirmek kullanabilirdiniz. Bu kadar mı zordu?

  2. Buff vermek, skill açmak, level atlamak, item upgrade etmek vs. bunlar artık RPG oyunlarıyla bütünleşmiş terimler. upgrade yerine “yükseltme” kullanılabilir miydi? kullanılabilirdi. Ben upgrade yazmayı tercih ettim.

  3. Türkçe sözlüğü karıştırsanız, kullandığınız dilin içindeki sözcüklerin çoğunun , yabancı kökenli olduğunu görürdünüz.O nedenle upgrade kullanımının da doğru olduğu hükmüne varırdınız. Yalın Türkçe kullanıyor musunuz ki böyle bir eleştiride bulunuyorsunuz.Ayrıca terimler değiştirilemez olduğu gibi alınır.Yazarın dediği gibi ”UPGRADE ” de bir RPG terimidir.Sırf eleştiri yapmak için yapmayın !!

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version