Gerçekten yenilikçi, ilerici ve idealist mühendislere pek çok firma ihtiyaç duyar. Özellikle tasarım ve ürün geliştirme kısımlarında ileri görüşlü mühendislerin çokluğu firmaların gerçek gücüdür.

AMD, bir dönem elindeki başarılı mühendisleri tek tek kaybetmişti. Yaşanan ekonomik zorluklardan sonra hem kendisinin işten çıkardığı hem de AMD’den istifa eden pek mühendis ve çalışandan sonra firma tekrardan eski önemli isimlerini toplamaya başladı.

Apple‘ın A serisi mobil işlemcilerini ve DEC Alpha işlemcilerinin tasarımcılarından olan ayrıca AMD‘nin rakibi Intel’in önüne geçmeyi başardığı K7 ve K8 işlemcilerini tasarlayan Jim Keller, tekrar AMD’ye dönüş yaptı.

2008 yılında Apple’a geçen Jim Keller, Apple’a başarı sağlayan A4 ve A5 işlemcilerinin de arkasındaki isim olmuştu.

Jim Keller, yeni görevinde AMD’nin gelecekteki ürünlerinde kullanılacak düşük güç tüketimi ve yüksek performans gösterecek işlemci çekirdekleri tasarlamak olacak. AMD’nin yeni mikroişlemci tasarımının yanında ileri görüşlülüğü ile firmanın yeni alanlara girebilmesini de sağlayacağı düşünülüyor.

Jim Keller, AMD’nin x86-64 komut setiyle Athlon 64 işlemcilerinde 64 bit teknolojisini bizlere sunulmasında en büyük rolü oynayanlardandı. Ayrıca eskiden bellek kontrolcüsünü işlemci içerisine alarak daha hızlı bir bant genişliği sunan AMD, Hyper Transport adını ve teknolojisini de büyük ölçüde Jim Keller‘e borçlu. Günümüzde başka firmaların da kullandığı bu iki özellik, Jim Keller’in ne kadar yenilikçi biri olduğunu anlamamıza yeterli. 

:: Jim Keller’in AMD’ye gelmesi, AMD’nin mobil alana kayması anlamına gelir mi?