Elektronik cihazları Stand-By konumunda bekletmek de bir enerji sarfiyatı demektir. En basit anlamda düşünürsek, cihazlarda yanan LED için bile, elektrik gücünü azaltan ya da arttıran transformatör ve kullandığımız elektronik cihazların enerji ihtiyacı olan doğru akımı sağlayan doğrultma devleri çalışıyor. O basit LED’in yanması için bile, belli bir akım prizden akıyor.

Tamam. Kabul ediyorum. Prizden her kullanmadığımız zaman çıkarmak yorucu gözüküyor. Akşamları evlerimize öyle dönebiliyoruz ki, o prizi çıkarmak dünyanın en zor işi gelebiliyor.

İşte mühendisler ve tasarımcılar bunun için çalışıyor. Sizlere göstereceğimiz yöntem oldukça ilgi çekici. Prizden çıkarmak ve takmak ne kadar basit olabilir işte bunu göreceksiniz.

Dokunmak hayatımızın her anlamına girdi dersek çok doğru bir laf etmiş oluruz. İnsanoğlu nesil geçtikçe tembelleşti. Bir priz çıkarmak bile ben dahil çoğumuzu yoruyor. İşte mühendisler de dokunmatik bir algılama tasarlamışlar.

Prizin içinde pompalama mantığı ile tasarlanmış bir mekanizma bulunuyor. Siz prizi çıkarmak istediğinizde üzerine dokunuyorsunuz.  O da otomatik olarak bir süre içerisinde kendini dışarı atıyor. Tabi oraya kalkana kadar gider çekerim prizi de diyebilirsiniz ama sizin için uzaktan kumandalı sistem çıkana kadar birşey diyemiyoruz. 

Görselleri diğer sayfalarımızda görebilirsiniz.

{pagebreak::2}

{pagebreak::3}

{pagebreak::4}

:: Bu tasarım evinizde olsa, fiş çekmeye hala üşenir misiniz?