Intel’in teknoloji dünyasına kattıklarını saymaya başlasak herhalde sayfalarca yazmamız gerekiyor. Zira bugün kullandığımız USB teknolojisinin bile öncüsünden bahsediyoruz. Son yılların ise önemli konusu kesinlikle taşınabilir cihazlar ve bu cihazların önemli bir sınıfı olan ikisi bir arada cihazlar.
İkisi bir arada cihazların faydaları
Hem bilgisayar hem de tablet gibi kullanabildiğimiz ikisi bir arada cihazlar mobil hayatımıza esneklik katıyorlar. Bu esnekliğin kalbinde yatan Intel’in bu cihazları ne noktaya taşıdığını videomuzda değerlendirdik.
#video_7343#
:: İkisi bir arada cihazları hayatınıza neler katıyor?
ADVERTORIAL
Oradaki dellin modeli nedir??
Tek bilgisayar, tek işletim sistemi, tek masaüstü, tek program işte microsoftun yeni yapısı üniter microsoft olmak farklıları kucaklamak ama ayrımcılık ve ayrılık yapmamak windows’da da mac de de linuxda da androidde de aynı uygulamalarla kullanılabilmek çok platformluluk mobilite i5 işlemcili ssd diskli rami diski upgrade edilen hafif hızlı güçlü tabletler hem tablet hem pc ürünler işte liderliğe oynayacak strateji budur
Asus TransformerBook T100 sahibiyim. Açıkçası dediğiniz gibi bu cihazlar performans kaybı olmadan farklı işlevler sunmuyor. Cihazda 4 çekirdekli Atom 1.86 GHz CPU + 667 MHz HD Graphics GPU olmasına rağmen Mount&Blade Warband gibi DX9 kullanan bir oyunu bile düşük ayarlarda düzgün oynatamıyor. Visual Studio gibi yüklü programlar ise bilgisayarın deyim yerindeyse canına okuyor. O yüzden diyeceğim şu ki insanları henüz yeterli olmayan test aşamasındaki bir teknolojiyle umutlandırmayın. Ayrıca Ultrabook, Netbook, 2 in 1, Win8 Tablet ve benzeri cihazlar hiçbir zaman üreten cihazlar olmayacaklardır. Yani kimse bu cihazları mühendislikte, grafik tasarımında, programcılıkta, profesyonel oyunculukta vb. işlerde kullanmayı hayal etmesin. Bunların yapıp yapabileceği basit, mobil oyunları oynatmak, internette gezinmek, temel ofis programlarını çalıştırmak, müzik dinlemek, video izlemek gibi şeylerdir. Tamam bu cihazlarda x86 tabanlı olduğu için teoride dizüstübilgisayar gibi kullanılabilirler ama pratikte bu iş verimli olmamaktadır. Son olarak firmalar özellikle yeni çıkardıkları cihazları satabilmek için onlarla dünyayı kurtarabilecekmişsiniz gibi reklam yaparlar (Örn: 5S, iPad Air reklamları). Bu oyuna gelmemenizi diliyor, teknoloji sitelerinde gördüğünüz her şeyi ciddiye almamanızı umuyorum. Sağlıcakla kalın.